Aquest dimecres vaig tenir l'ocasió de compartir bons vins i grans plats amb dos grans personatges del món del vi, Ivo Pagès i Cristophe Brunet, al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú. Gambes, escamarlans, espardenyes, escòrpora i gall de Sant Pere de Vilanova acabats de pescar van desfilar en un excels àpat que es va començar a regar amb un escàs però molt interessant vi, la primera anyada del blanc Sirenes de Cadaqués d'Ivo Pagès (2010). És un vi emparat amb la DO Catalunya on la chardonnay, la macabeu i la garnatxa es completen amb un toc de moscatells (6%). És un vi aromàtic, fresc i amb una certa untuositat guanyada a base de remoure les mares en dipòsit d'inox durant cinc mesos. S'ofereix (oferia més aviat, ja que la primera anyada es va esgotar en pocs mesos) a un PVP d'entre 10 i 12 euros. És un vi fàcil de beure, per gaudir, que guanya complexitat quan fa temps que l'ampolla és oberta. Només s'han elaborat 3.000 ampolles d'aquesta primera anyada. També vam tastar el Más Amor 2011, un rosat de la DO Catalunya que ha guanyat tons més pàl·lids i que es mostra un pèl tancat aromàticament. Se n'ha fet una edició de 50.000 ampolles que fa ben poc que han estat embotellades, i que conserven un pèl de carbònic residual. És un rosat modern, fàcil de beure i amb notes a maduixes amb nata. A continuació van venir un jove pinot noir poc emocionant (un Cassagne-Montrachet 2009 de Domaine Ramonet amb notes verdoses), l'interessant Priorat Humilitat 2009 (50% carinyena i 50% garnatxa) i un escàs però molt interessant Rioja de vinyes molt velles: el Livius Garnacha (Bodegas y Viñedos Alvar).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada