Un parell de joves emprenedors vilanovins, Òscar Villagarcia i Carles Carbonell, han impulsat la primera edició d’una nova fira de vins que tindrà lloc a la rambla Principal vilanovina el primer cap de setmana de juny, del divendres 1 al diumenge 3. La nova iniciativa ha estat batejada com a Temps de Vi, La terra del vi i del mar a Vilanova. Els organitzadors afirmen que és una fira encarada al món vitivinícola "sense deixar de banda l’excel·lent gastronomia del nostre entorn mediterrani". S’afegeix que aquesta fira el que pretén és fusionar el vi, l’art i la cultura. Un dels objectius de la iniciativa és la realització d’un workshop amb la voluntat que els professionals també hi puguin tenir cabuda. Els organitzadors també afirmen que aquesta fira no vol pas deixar de banda cap dels motors socioeconòmics de Vilanova i la Geltrú i que tant el centre comercial a l’aire lliure com el sector turístic són importants per poder fer aquesta fira, un esdeveniment que qualifiquen com de referència. Els estands s’instal·laran des de la plaça de les Neus fins a l’avinguda de Francesc Macià. Volen sumar el màxim d’esforços amb la idea que Temps de Vi no sigui una fira més. Entre d’altres, volen treballar conjuntament amb Viu Comerç de Vilanova i l’Estació Nàutica per dissenyar un ampli i variat programa paral·lel d’actes que inclourà des d’actuacions musicals, de teatre i de circ a degustacions gastronòmiques. No descarten, tampoc, incloure visites enoturístiques als cellers durant el cap de setmana de Temps de Vi. A través de l’Estació Nàutica volen oferir tastos a alta mar. La fira inclourà vins de tot l’àmbit vitivinícola català, amb especial pes diferencial dels vins del Massís del Garraf. Compten amb la col·laboració de la patronal ADEG i de l’Ajuntament vilanoví. Entre els estands hi haurà zona de tastos. A més, es disposarà d’un espai principal a la plaça de les Neus per a fer sessions especials per part de l’Associació de Sumillers del Penedès i el Garraf, i també un espai per a infants mentre els pares poden gaudir de la degustació de vins i gastronomia. També s’han posat en contacte amb l’Escola d’Hostaleria de Sitges amb la intenció de comptar amb cambrers per a la zona de tast. La fira s’ha dissenyat pensant amb què podria ser visitada per unes 5.000 persones. Els organitzadors tenen clar que no volem morir d’èxit portant massa cellers i "quedant malament". Esperen una trentena d’estands, que cobraran als cellers a preu de cost. Els horaris de la fira seran el divendres de sis de la tarda a onze de la nit, i el dissabte i el diumenge d’onze a dues i de sis a onze. Treballen el projecte també des de la vessant 2.0.
Els organitzadors afirmen que han triat el primer cap de setmana de juny perquè creiem oportú que coincideixi amb l’inici de la temporada turística i amb la bonança climatològica, ja que és oberta al carrer. A més, diuen que no coincideix amb cap altre fira, oferint així un calendari firal a la nostra ciutat, assegurant l’èxit d’assistència i participació. Conscients que cal insistir en la cultura del vi, l’organització vol promoure tastos gratuïts de vins a les entitats culturals i socials vilanovines ja a partir d’aquest mes de gener.
La fotografia que il·lustra aquest post és de Fèlix Pascual
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada