dijous, 26 de gener del 2012

20 anys de Colet i els escumosos amb DO Penedès



El celler Colet de Pacs del Penedès festeja aquest 2012 el seu 20è aniversari convertit en el principal elaborador de vins escumosos de qualitat emparats per la DO Penedès. Cada cop més, des que Mas Comtal va sortir de la DO Cava, es van sumant més i més cellers a l'elaboració d'escumosos dins la DO Penedès. És el cas de Can Ramon Viticultors del Montgròs o de Mas Bertran (el celler del qual s'ha fet soci Caprabo). Fins i tot el president de la DO Penedès, Josep Maria Albet i Noya, ha anunciat la construcciñó d'un celler al Baix Penedès a partir d'aquest estiu on vol elaborar escumosos emparats per aquesta DO. Actualment Colet, on s'afirma que treballen amb el 100% de la producció pròpia, ja suma vuit referències amb bombolles elaborades seguint el mètode tradicional. Avui he tastat l'extra brut Reserva Colet Navazos 2007 en companyia de Sergi Colet, copropietari del celler.  Es tracta d'un escumós molt peculiar, elaborat amb chardonnay i amb un toc de manzanilla pasada. Destaca per franques notes a poma, és elegant, amb el carbònic molt ben integrat i amb certa cremositat aportada per la chardonnay. En canvi, mai he trobat la gràcia al Colet Navazos amb xarel·lo i palo cortado. Des de Colet afirmen que "fa més de dos segles que la familia Colet té cura de les seves vinyes, situades en un dels paisatges més significatius del Penedès, als municipis de Sant Martí Sarroca i Pacs del Penedès, a uns 40 quilòmetres al suroest de Barcelona. El 1783 va començar una història que ha arribat fins els nostres dies".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada