dijous, 7 de juny del 2012

Set cellers del Masroig sumen forces per lluitar contra el càncer


Set cellers del Masrog han unit esforços per segon any per tirar endavant una fira del vi solidari, els beneficis de la qual es destinaran a la lluita vcontra el càncer. La fira (http://www.masroigvisolidari.com) es farà el dissabte 16 de juny:

Per segon any consecutiu, i després de l’èxit de la primera edició, 7 cellers del Masroig, de la DO Montsant, en col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, han tornat a unir esforços per engegar la segona fira del vi solidari per recaptar fons destinats al Servei d’Oncologia del centre i que han de servir per a la investigació de nous tractaments per als nens i nenes afectats de càncer.Es calcula que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos anuals. Ara bé, tot i aquesta baixa incidència, al nostre país, el càncer és la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona causa dels 15 als 24, després dels accidents.Considerada una malaltia rara i minoritària, el càncer infantil no es pot prevenir. Per tant, les mesures de detecció precoç que se segueixen amb adults no són aplicables en nens. A més, els assaigs clínics per investigar nous fàrmacs són escassos per l’elevat cost de desenvolupar-los i la baixa incidència de la malaltia. En resum, a la indústria farmacèutica no li és rendible.
Per tant, “la recerca i la investigació és l’única via per avançar en la millora del tractament del càncer infantil”, tal com remarca la doctora Carmen de Torres, coordinadora dels laboratoris d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu. En l’edició de l’any passat, la fira del vi solidari del Masroig va recaptar més de 16.000 euros, que es van destinar a becar un tècnic de laboratori per a la recerca durant un any. Una xifra que aquest 2012 es preveu superar perquè els cellers “Orto vins”, “Coca i Fitó”, “Dit Celler”, “Cellers Can Blau”, “El Vi a Punt”, “Celler El Masroig” i “Mas de l’Abundància” han tret un total de 1.500 ampolles de vi solidari, una part de les quals, 1.300, es vendran en aquesta fira a un preu de 10 euros, dissabte 16 de juny a partir de les 18:00h. Per aquelles persones que no puguin venir a la festa però que vulguin col•laborar amb la iniciativa, el web de venda de vins www.decantalo.com vendrà una edició limitada de 200 ampolles a través de la seva pàgina.
Aquest any les ampolles porten l’empremta del dissenyador Xavier Bas, que ha creat especialment per l’ocasió, l’etiqueta de les ampolles.
L’Ajuntament del Masroig i totes les associacions del poble col•laboren desinteressadament per ajudar a fer possible aquest esdeveniment. Aquesta serà una jornada festiva on també es podran degustar els vins elaborats per tots els cellers participants.
I paral•lelament s’han organitzat un seguit d’activitats que compten amb la complicitat d’artistes i entitats:
El Centre Quim Soler, la literatura i el vi, convida Marietta contacontes a les escoles, i farà parada de llibres infantils a la plaça.
Música i espectacle de carrer amb Els Pàndols de la Terra Alta.
I al celler de la Càndia: Tast multisensorial “Mots del vi”, un projecte que uneix l’art, els sentits i els vins del Priorat. Hi participaran els escriptors Agustí Masip i Gabriel Pena, l’il•lustrador i arquitecte, Josep Barjuan i el músic Gerard Marsal.
També es podran visitar exposicions als antics rentadors i al Casal.
A banda d’aquestes activitat lúdiques, s’ha organitzat a la sala d’actes del Casal, una xerrada amb la doctora Carmen de Torres, coordinadora dels laboratoris d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu, que es complementarà amb la projecció a l’església del vídeo “Ajudan’s a créixer”, on s’expliquen quines són les línies de recerca que es desenvolupen al centre pel tractament del càncer infantil. Aquest vídeo inclou els testimonis de pares i joves que han superat la malaltia.
Tancarem la Fira amb un sopar solidari.
I clourem la jornada amb un concert a la pista poliesportiva amb el grup The Cucos.
Un any més, l’escriptor i periodista, Joan Barril, director i presentador de “El Cafè de la República” de Catalunya Ràdio participarà d’aquesta iniciativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada