dilluns, 11 de juny de 2012

"Exitosa i espectacular” tercera edició de la 'Vinya dels artistes' del Celler Mas Blanch i Jové


L'organització ha qualificat d'”exitosa i espectacular” la tercera edició de la 'Vinya dels artistes' del Celler Mas Blanch i Jové de la DO Costers del Segre. La festa d’aquest dissabte a la nit, dedicada a l’escultor Esteve Casanoves, ha seguit la trajectòria marcada per Mas Blanch i Jové els últims anys i ha tornat a aconseguir crear un clima màgic per inaugurar l’escultura dissenyada pel propi artista: ‘La Llum Planant Damunt la Terra” de més de 8 metres. Una impressionant obra que integra el ferro, el vidre i la llum en la seva fusió amb la terra i que a partir d’aquest moment presideix des de les altures La Vinya dels Artistes. La nit va transcórrer enmig d’un bell paisatge on s’hi barrejà dansa, teatre, poesia i acrobàcies amb un maridatge de productes de la terra i els vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu de Mas Blanch i Jové. El públic va gaudir de l’espectacle de la creadora artística Maria Vera que va inaugurar el singular amfiteatre integrat en el paisatge garriguenc concebut per Casanoves i que Mas Blanch i Jové ha creat per posar-lo a disposició del col·lectiu artístic. L’espectacle de Vera , “A la Molla de l’Os, l’Olivera”, fou una aposta vinculada amb el concepte de l'harmonia, una al·legoria a l’amor on el propi escenari natural actuà de princesa i el públic, de príncep. Una viola, en Natal Paruzek, tocant peces electròniques de loops fets en directe, coreografies desfragmentant frases de moviment repetides per explicar “com podria ser tota l’eclosió del natura ficada en un petit pot”, dansa de la coreògrafa i ballarina Ana Andujar sobre l’escenari de terra per evocar l’enyorança de l’enamorat amb fragments de la peça Spleen amb música de flauta de Lorena Alcaraz... Tot això i per acabar, una dansa pausada, propera al micromoviment, guiada per la titella de 160 cm. de Joan Reverte, una vela onejant projectant el videoart de l’Alfonso Ferri i una Nana de Manuel de falla per acomiadar el públic que marxà de l’amfiteatre seguint la flautista i la titella...    
L’encesa inaugural de l'escultura de l’Esteve Casanoves "La Llum Planant Damunt la Terra” va venir marcada pel preciós exercici de llaç que l’acròbata Gemma Watson Lou va realitzar a més de 8 metres d’altura. Aquesta presentació de l’escultura ha estat la culminació d’un procés de creació que ha durat més de 9 mesos. Finalment, es va presentar el vi "Saó Expressiu a Esteve Casanoves": cada ampolla és una obra única de l'artista i l'edició està limitada a només 300 ampolles màgnum. Es va acabar la nit enmig de la Vinya dels Artistes amb un maridatge dels vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu amb cuina del territori i amb música sota les estrelles... Sens dubte, diu la organització, "fou una nit inoblidable i irrepetible, gràcies a la sensibilitat d'un celler familiar: Mas Blanch i Jové, els vins del qual no paren d’acumular premis (Decanter World Wine Awards, Concours Mondiel de Bruxelles...) i altes puntuacions en les més prestigioses guies espanyoles i internacionals (Wine Advocate de Parker, Guía Peñín ...) i tots ells amb una relació qualitat / preu excel·lents".

UNA MICA D’HISTÒRIA

Guinovart, un dels grans pintors catalans contemporanis, reconegut a tot el món, té exposada l'última obra que va crear (l’impressionant mural “In Vino Veritas” de 10’5 metres, dedicat al món del vi) donant la benvinguda als visitants del celler Mas Blanch i Jové, a la DO Costers del Segre. Guinovart, gran amic de la família, també va ser l'ideòleg de la "Vinya dels Artistes": una iniciativa única i pionera que integra plenament el vi en l'univers artístic. Una sala d'exposicions a l'aire lliure, enmig de la vinya, on escultures magistrals són testimonis del creixement dels ceps. La Vinya dels Artistes es va inaugurar oficialment el 2010 i, com a homenatge a l'esperit que la va concebre, es va dedicar l’Any 0 a Guinovart, inaugurant de forma pòstuma la seva escultura "L'Orgue de Camp". L'Any 1 va estar dedicat al músic, compositor i creador Carles Santos, qui va crear l’obra “Vi Sonor”, un gran espectacle que va reunir més de 400 persones. Cinc pianistes, un violí penjat i un cor, en una bella nit d'estiu, van aconseguir transportar els convidats en un viatge a través de la història de la gastronomia i la música. Com a testimoni del seu pas per la Vinya dels Artistes, Carles Santos va deixar la seva llegendària barca "La Sargantaneta" navegant a sobre d’una de les alzineres L’objectiu de Mas Blanch i Jové és “fer créixer aquest somni de Guinovart i amb la col·laboració d’artistes de diferents disciplines, crear un patrimoni cultural que enriqueixi el territori”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada