dimarts, 5 de juny del 2012

Llums i ombres a Temps de Vi

Els organitzadors de la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú han fet una lectura molt positiva de la primera edició. Han eludit fer autocrítica i han quantificat en 35.000 les degustacions fetes i en prop de les 50.000 les persones que van transitar per l'espai firal. Es parla de la presència d'11 DO's (quant en alguns casos la presència era més que testimonial) en una fira que va ser una fira més de les moltes que s'organitzen a Catalunya (aquest cap de setmana n'hi haurà dues més: a Reus i el Vijuny de Barcelona) tret del fet diferencial i singular dels tastos en alta mar. Alguns dels tastos dirigits van tenir escàs seguiment, així com algun dels actes musicals. La neteja del recinte firal va ser insuficient i es van trobar a faltar bosses per a penjar les copes, fonts per escopir el vi i rentar les copes i una major comunicació, fet del qual es van queixar alguns dels elaboradors presents. També es va deixar notar l'absència de mobiliari per a poder gaudir més còmodament dels tastos i en molts dels casos les copes es van servir amb una quantitat de vi excessiva. Tampoc hi havia serveis a la Rambla, de la qual cosa s'han queixat alguns propietaris de bars de la Rambla que van haver de posar a disposició els seus lavabos. No obstant això, si es té en compte que és la primera edició d'una fira organitzada per uns joves sense cap experiència prèvia, Temps de Vi, que ha aconseguit crear un bon caliu ciutadà, ha deixat un bon regust. A continuació us adjunto el comunicat de l'organització:

LA FIRA TEMPS DE VI DE VILANOVA I LA GELTRÚ CONVOCA PROP DE 50.000 PERSONES DURANT EL CAP DE SETMANA

S’HAN VENUT 35.000 TIQUETS DE TASTOS PER TAL DE GAUDIR DE 200 REFERÈNCIES VINÍCOLES

La primera edició de la Fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú ha estat tot un èxit d’organització i participació. Entre el divendres 1 i el diumenge 3 de juny s’han venut gairebé 35.000 tiquets de tastos de vins amb una assistència que es calcula pròxima a les 50.000 persones al llarg d’aquests tres dies.

Un dels trets diferencials de la Fira Temps de Vi ha estat sobretot la seva ubicació al costat del mar i el poder aprofitar aquest fet per tal de fer tastos de vins i caves a dalt d’un vaixell. Aquesta activitat a alta mar s’ha produït vuit vegades durant el cap de setmana i ha causat una molt bona impressió entre tots els seus participants. En un apartat més tradicional, també destaquen els 10 tastos a la carpa central de la plaça de la Vila.

Temps de Vi ha comptat amb més de 200 referències de vins repartides en gairebé 40 estands de cellers provinents d’11 de les 12 Denominacions d’Origen catalanes. La fira també ha comptat amb representacions estrictament gastronòmiques, a més d’un ampli programa paral•lel de programacions musicals a la plaça de les Neus. La Fira ha ocupat més de 6.000 metres quadrats al centre de Vilanova i la Geltrú.

Temps de Vi ha cercat dirigir-se tant al públic aficionat al vi que ha volgut conèixer més sobre aquest món, com el professional i especialista que ha pogut potenciar les relacions comercials amb el sector. La fira ha volgut promoure i difondre la cultura catalana del vi a més d’educar i motivar el consum intel•ligent.

La Fira Temps de Vi ha comptat amb la col•laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Penedès Denominació d’Orígen, Riedel the wine glass company, la corredoria d’assegurances J. Esvertit, Deutsche Bank, l’Associació Catalana d’Enòlegs, l’Associació Vinícola Catalana, ViU Comerç, ADEG, Jardiland Cubelles i Los Encantes de Vilanova i la Geltrú

L’organització de la Fira Temps de vi vol agrair molt especialment al sumelier David Seijas el fet d’inaugurar el certàmen, a més de comptar amb la presència de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras; el director de la D.O. Penedès, Francesc Olivella; el president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet; el president de l’Acadèmia Tastavins Sant Humbert, Joan Tarrada; o el director d'UVIPE, Joan Gil.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat a l’abast de tothom un àlbum de fotografies de la Fira Temps de Vi a la xarxa social Flickr a l’adreçahttp://www.flickr.com/photos/vilanovailageltru/sets/72157630000680302/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada