diumenge, 10 de juny del 2012

Penedès, Rioja, Toro, xampany i cava amb dèntol



Cremosa i amarga cervesa de guarda francesa (Jenlain), dues proves de Mas Candí amb xarel·lo del 2009 (DO Penedès), una de molt interessant amb fusta de roure francès i una altra de desconcertant amb acàcia, un molt bebible i fresc Finca La Emperatriz Crianza del 2008 (DOQ Rioja), un excepcional i vibrant Braó del 2005 d'Acústic Celler (DO Montsant) que feia anys que guardava a la meva cava, un no gaire emocionant San Román en ampolla magnum del 2003 (DO Toro), un gran Lan a Mano del 2008 (fantàstic vi de la DOQ Rioja elaborat amb ull de llebre (85%), graciano (10%) y mazuelo (5%) fruit d'una selecció de raïms de ceps de 35 anys del Pago El Rincón de Viña Lanciano, de preu ben ajustat -29,75 euros-, de gran concentració, voluminós i tànic, amb notes delicioses a fruitetes negres i torrats i que s'equilibra amb notes a eucaliptus que li ofereixen una interessant frescura), un desconcertant Salon de 1999 i un interessant 109 (l'escumós de 109 mesos de criança sense degorjar de Loxarel) van servir per maridar un memorable sopar organitzat per Mas Candí divendres passat al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú. A banda dels vins, que van ser tastats a cegues, el gran protagonista de la nit va ser un estratosfèric dèntol de Vilanova de més de cinc quilos cuinat a la planxa amb un toc de forn. Confesso que mai n'havia menjat un de tan gran i de tan bo. El punt de cocció va fer honors a la qualitat d'aquest escàs peix. Qui ho diu que el vi negre no va bé amb el peix?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada