El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès ha qualificat d'"èxit" la quarta edició del Sopar de Xarel·los de la Denominació d’Origen Penedès, fet dissabte passat. Aquesta acció va
néixer al 2009 amb l’objectiu de mostrar l’ampli ventall de
possibilitats que ofereix la varietat de raïm autòctona del Penedès. El
sopar, al qualk van assistir 65 persones, va ser organitzat
pel restaurant vilafranquí El Gat Blau amb la col·laboració de la DO
Penedès i, enguany, com a novetat va presentar l’emplaçament en el
Claustre de Sant Francesc a Vilafranca del Penedès. Per a la
Denominació d’Origen Penedès, es tracta d’una acció de reforç en
l’estrategia per a fer créixer la seva varietat estrella. El restaurant va elaborar cinc plats tenint en compte les característiques de cada vi. Els
vins que van participar-hi van ser: Duc de Foix Xarel·lo de Covides,
el xarel.lo de Vilarnau 2011, l'escumós Serenor Brut nature de Mas Can
Colomé, el Gran Clot dels Oms Xarel·lo, de la Finca Ca n'Estella i
Vittios, un vi dolç de Torelló.
Encara recordo quan deia que el xarel•lo era la varietat que m'agradava mes del Penedès i hem miraven amb unes cares....
ResponElimina