Amb diverses novetats, uns 200 vins i 43 cellers arrencarà divendres que ve a la plaça Llibertat de Reus la quarta edició de la Reus Viu el Vi:
LA QUARTA EDICIÓ DE LA REUS VIU EL VI ES CELEBRARÀ
DEL 8 AL 10 DE JUNY A LA PLAÇA LLIBERTAT
La
gran novetat d’aquesta edició serà el Village, una zona de venda
específica on els visitants podran adquirir bona part dels vins que
presentaran els cellers participants. La
REUS VIU EL VI 2012 arrencarà el proper 8 de juny a la plaça Llibertat
repetint les xifres de cellers participants de l’edició anterior. Seran
43 dels cellers més representatius de les Denominacions d’Origen de la
Cambra (Conca de Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta en la seva
totalitat, i Catalunya i Tarragona de manera parcial). En global es
presentaran més de dos-cents vins que els visitants podran tastar i
comprar. Precisament una de les grans novetats de la fira és la creació
de l’anomenat Village, una zona de venda situada a la mateixa plaça on
el visitant podrà trobar bona part de les referències que es presentaran
al certamen. L’organització ha volgut, d’aquesta manera, complementar
la dinàmica comercial dels mateixos expositors –que continuaran venent
al propi estand- amb una zona específica que permeti dinamitzar la venda
directe. La mecànica de la REUS VIU EL VI serà
idèntica a la d’edicions anteriors. El visitant podrà adquirir el pack a
un preu de 12 euros que inclourà la copa de la prestigiosa marca
RIEDEL, els cinc tastos de vi, la bossa de transport i el catàleg del
certamen. A més, l’adquisició del pack donarà dret a emplenar
l’anomenada “Rosa dels Vins” situada a la contraportada del catàleg. Com
ha succeït durant els últims anys, els visitants hi trobaran a la
contraportada
del catàleg una rosa de Reus. La juguesca consisteix en omplir cada
pètal (cinc en total) amb un adhesiu de les sis Denominacions d’Origen.
Un cop emplenada, i prèvia adquisició de qualsevol producte al nostre
Village, el visitant es podrà emportar el barret oficial d’aquesta
edició.
10 ESTANDS DE GASTRONOMIA PER FER ELS MILLORS MARIDATGES
La
part central del recinte firal l’ocuparà la zona gastronòmica amb la
presència de deu estands on hi seran representades algunes de les firmes
més importants del sector a casa nostra. Com sempre l’oferta vindrà
marcada per la qualitat, amb propostes elaborades en bona part amb
productes característics del territori. D’aquesta manera es pretén
tancar el cercle d’una oferta com la dels nostres vins amb productes
alimentaris referents dels PLQ (Productes Locals de Qualitat) més
característics del territori. Destacar també, en aquesta zona, la
creació de l’anomenat corner Ganxet Pintxo. L’èxit de la celebrada ruta
de tapes de Reus, organitzada també per la Cambra, ens ha decidit a
projectar aquesta marca a l’altre gran esdeveniment que promou la
corporació amb la creació d’aquest espai que ocuparan dos dels
establiments guanyadors de l’edició 2011 com són El Tupí i el Celler del
Padrí.
L’ALPINISTA ARACELI SEGARRA ENS AJUDARÀ A FER EL CIM
La
inauguració de l’acte, que es realitzarà el divendres 8 a un quart de
deu del vespre, anirà a càrrec de l’alpinista catalana Araceli Segarra,
la primera espanyola en coronar el cim de l’Everest l’any 1996. Durant
aquestes últimes edicions l’organització sempre ha fet una aposta per
donar protagonisme en aquest acte d’inauguració a joves valors de la
cultura i la música del país. D’aquesta manera es volia tancar el cercle
en la promoció d’un producte com el vi tan arrelat a la terra i que
recull totes les essències més pròpies del nostre país. Si durant els
últims anys els cantants Bet i Joan Masdeu han estat els referents del
certamen, enguany l’organització ha apostat per una esportista amb el
mateix perfil. D’aquí la invitació a l’alpinista lleidatana que ajudarà
simbòlicament a fer el cim en la consolidació del certamen com un dels
referents en el seu àmbit al nostre país.
L’OBJECTIU: MANTENIR LES XIFRES DE L’ANY PASSAT
Pel
que fa a les previsions d’assistència i venda, l’organització té com a
referència la xifra assolida l’any passat: 50.000 visitants, 9.124 pacs
venuts, 45.620 tastos de vi servits i 25.112 degustacions de menjar
despatxades.
És molt difícil superar aquestes xifres
atenent les dimensions de l’espai firal i la capacitat de donar resposta
a l’altíssima demanda que es registra. En aquest sentit l’objectiu
clarament és poder mantenir aquest volum el que demostraria la plena
consolidació del certamen com un referent en el seu àmbit.
EL VITXET, PROTAGONISTA DEL CARTELL D’ENGUANY
La
coincidència de les dates de la fira amb la celebració de CORPUS, tan
arrelada a la realitat ciutadana, ens ha decidit a convertir en
protagonista del cartell d’enguany al VITXET, un gegant que a més està
estretament vinculat amb la Cambra (la corporació és padrí del Vitxet
Petit). La creació de l’empresa reusenca OVNI del Sergi Herrera i el
Marc Díez ens ha permès representar el popular gegant com el
protagonista d’un cèlebre naip de copes.
LES GANXETES DEL PORTIA, PRESENTS A LA FIRA
La
REUS VIU EL VI s’ha caracteritzat sempre per obrir el certamen a la
realitat ciutadana. Cada any hem comptat amb la col·laboració d’alguns
elements festius. És el cas, per exemple, de l’aliança estratègica que
reeditem per tercer any consecutiu amb l’entitat del BOU DE REUS que és
present a la fira popularitzat la menja típica de festa major, el bou
amb arròs.
En aquesta mateixa línia enguany hem buscat la
complicitat de les Ganxetes del Portia, aquest grup de reusenques
aficionades el ganxet i que han assolit una important notorietat durant
els últimes mesos. Els hi vam suggerir que guarnissin una bóta per
ocupar l’espai centraL de l’ornamentació floral que cada any ens regalen
les brigades municipals. I la seva resposta va ser entusiasta.
LA FIRA A LA XARXA.NOVA APLICACIÓ PER A MÒBILS DE L’EMPRESA EnoADN
Un
any més la fira s’ha posicionat molt bé a la xarxa gràcies a la pàgina
web www.reusviuelvi.cat i a la presència activa a canals com facebook i
twiiter. Però hem volgut donar un pas més creant una aplicació per
mòbils que realitza l’empresa EnoADN.
EnoADN és la
plataforma social que està creant els canals de comunicació entre
cellers i consumidors de vi, que comenten, valoren, comparteixen i
aprenen de tots els vostres vins. Amb aquest objectiu, han fet
l’aplicació web oficial per Reus Viu el Vi, compatible amb tots els
smartphones. Aquesta permetrà que tots els usuaris puguin donar la seva
opinió i informar-se de característiques de cada vi com el cupatge o la
nota de cata, així com conèixer el celler i la seva història, i
recordar, posteriorment els vins dels que més han gaudit.
L’ORGANITZACIÓ
La
REUS VIU EL VI és una iniciativa de la Cambra, amb la col·laboració de
l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Multiópticas Teixidó. També hi
donen suport les sis denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la
corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, priorat, Tarragona i
Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’INCAVI, Reus Turisme,
l’Associació País del Vi i la consultora Rius & Rius.
LLISTAT DE PARTICIPANTS
(Cal tenir en compte que hi ha diversos cellers que participen amb més d’una DO)
DO CATALUNYA
CELLERS UNIÓ
CLOS MONTBLANC
BODEGUES VISENDRA
DO CONCA DE BARBERÀ
CLOS MONTBLANC
CAVES SANSTRAVÉ
CELLER CARLES ANDREU
DO MONTSANT
CINGLES BLAUS
CELLERS UNIÓ
COOPERATIVA FALSET MARÇÀ
CELLER ANGUERA DOMÈNECH
CELLER MAS DE LES VINYES
CELLER LAURONA
EDICIONES ILIMITADAS
PORTAL DEL MONTSANT
CELLER DE CORNUDELLA
CELLER ORTO VINS
CELLER VENDRELL I RIVED
CELLER COCA I FITÓ
CELLER DIT ECOLÒGIC
DOQ PRIORAT
CELLER SABATÉ-MAS PLANTADETA
CASA GRAN DEL CIURANA
GRAN CLOS
CELLER TANE
ALFREDO ARRIBAS-PORTAL DEL PRIORAT
CELLER BURGOS PORTA
TERRES DE VIDALBA
CELLER HIDALGO ALBERT
CELLER JORDI DOMÈNECH
MAS PASANAU
CELLER LES COUSINS
CELLER CECILIO
CELLERS UNIÓ
CELLER MAS D’EN BLEI
CELLER CAL PLA
DO TARRAGONA
VERMUTS MIRÓ
CELLERS UNIÓ
VINÍCOLA DE NULLES
PARC TECNOLÒGIC DEL VI – URV
VINYES DEL TERRER
DE MULLER
DO TERRA ALTA
CELLER BATEA
CELLER CAL MENESCAL
VINS DEL TROS
CELLER MAIJÓ
CELLER AGRÍCOLA SANT JOSEP
CELLER XAVI CLUA
CELLER BERNAVI
CELLERS UNIÓ
ESTANDS GASTRONÒMICS
COCA DE RECAPTE DE LES BORGES DEL CAMP
CAL SENDRA
MANTAKAU – FORN SISTARÉ
RESTAURANT VERMUTS ROFES
VIMA EVENTS DELICATESSEN
CHERRY WINE
CELLER DEL PADRÍ
ASSOCIACIÓ D’HOSTELERIA
BAR EL TUBO
EL BOU DE REUS
DANIEL SALINAS
Si us van agradar aquests vins a Vinateria Tot Vi de Reus els tenim!
ResponEliminahttp://www.totvi.cat/