dilluns, 4 de juny del 2012

Més de 200 vins de 43 cellers, a la Reus Viu el Vi



Amb diverses novetats, uns 200 vins i 43 cellers arrencarà divendres que ve a la plaça Llibertat de Reus la quarta edició de la Reus Viu el Vi:

LA QUARTA EDICIÓ DE LA REUS VIU EL VI ES CELEBRARÀ
DEL 8 AL 10 DE JUNY A LA PLAÇA LLIBERTAT

La gran novetat d’aquesta edició serà el Village, una zona de venda específica on els visitants podran adquirir bona part dels vins que presentaran els cellers participants. La REUS VIU EL VI 2012 arrencarà el proper 8 de juny a la plaça Llibertat repetint les xifres de cellers participants de l’edició anterior. Seran 43 dels cellers més representatius de les Denominacions d’Origen de la Cambra (Conca de Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta en la seva totalitat, i Catalunya i Tarragona de manera parcial). En global es presentaran més de dos-cents vins que els visitants podran tastar i comprar. Precisament una de les grans novetats de la fira és la creació de l’anomenat Village, una zona de venda situada a la mateixa plaça on el visitant podrà trobar bona part de les referències que es presentaran al certamen. L’organització ha volgut, d’aquesta manera, complementar la dinàmica comercial dels mateixos expositors –que continuaran venent al propi estand- amb una zona específica que permeti dinamitzar la venda directe. La mecànica de la REUS VIU EL VI serà idèntica a la d’edicions anteriors. El visitant podrà adquirir el pack a un preu de 12 euros que inclourà la copa de la prestigiosa marca RIEDEL, els cinc tastos de vi, la bossa de transport i el catàleg del certamen. A més, l’adquisició del pack donarà dret a emplenar l’anomenada “Rosa dels Vins” situada a la contraportada del catàleg. Com ha succeït durant els últims anys, els visitants hi trobaran a la
contraportada del catàleg una rosa de Reus. La juguesca consisteix en omplir cada pètal (cinc en total) amb un adhesiu de les sis Denominacions d’Origen. Un cop emplenada, i prèvia adquisició de qualsevol producte al nostre Village, el visitant es podrà emportar el barret oficial d’aquesta edició.

10 ESTANDS DE GASTRONOMIA PER FER ELS MILLORS MARIDATGES
La part central del recinte firal l’ocuparà la zona gastronòmica amb la presència de deu estands on hi seran representades algunes de les firmes més importants del sector a casa nostra. Com sempre l’oferta vindrà marcada per la qualitat, amb propostes elaborades en bona part amb productes característics del territori. D’aquesta manera es pretén tancar el cercle d’una oferta com la dels nostres vins amb productes alimentaris referents dels PLQ (Productes Locals de Qualitat) més característics del territori. Destacar també, en aquesta zona, la creació de l’anomenat corner Ganxet Pintxo. L’èxit de la celebrada ruta de tapes de Reus, organitzada també per la Cambra, ens ha decidit a projectar aquesta marca a l’altre gran esdeveniment que promou la corporació amb la creació d’aquest espai que ocuparan dos dels establiments guanyadors de l’edició 2011 com són El Tupí i el Celler del Padrí. 

L’ALPINISTA ARACELI SEGARRA ENS AJUDARÀ A FER EL CIM
La inauguració de l’acte, que es realitzarà el divendres 8 a un quart de deu del vespre, anirà a càrrec de l’alpinista catalana Araceli Segarra, la primera espanyola en coronar el cim de l’Everest l’any 1996. Durant aquestes últimes edicions l’organització sempre ha fet una aposta per donar protagonisme en aquest acte d’inauguració a joves valors de la cultura i la música del país. D’aquesta manera es volia tancar el cercle en la promoció d’un producte com el vi tan arrelat a la terra i que recull totes les essències més pròpies del nostre país. Si durant els últims anys els cantants Bet i Joan Masdeu han estat els referents del certamen, enguany l’organització ha apostat per una esportista amb el mateix perfil. D’aquí la invitació a l’alpinista lleidatana que ajudarà simbòlicament a fer el cim en la consolidació del certamen com un dels referents en el seu àmbit al nostre país. 

L’OBJECTIU: MANTENIR LES XIFRES DE L’ANY PASSAT
Pel que fa a les previsions d’assistència i venda, l’organització té com a referència la xifra assolida l’any passat: 50.000 visitants, 9.124 pacs venuts, 45.620 tastos de vi servits i 25.112 degustacions de menjar despatxades.
És molt difícil superar aquestes xifres atenent les dimensions de l’espai firal i la capacitat de donar resposta a l’altíssima demanda que es registra. En aquest sentit l’objectiu clarament és poder mantenir aquest volum el que demostraria la plena consolidació del certamen com un referent en el seu àmbit. 

EL VITXET, PROTAGONISTA DEL CARTELL D’ENGUANY
La coincidència de les dates de la fira amb la celebració de CORPUS, tan arrelada a la realitat ciutadana, ens ha decidit a convertir en protagonista del cartell d’enguany al VITXET, un gegant que a més està estretament vinculat amb la Cambra (la corporació és padrí del Vitxet Petit). La creació de l’empresa reusenca OVNI del Sergi Herrera i el Marc Díez ens ha permès representar el popular gegant com el protagonista d’un cèlebre naip de copes. 

LES GANXETES DEL PORTIA, PRESENTS A LA FIRA
La REUS VIU EL VI s’ha caracteritzat sempre per obrir el certamen a la realitat ciutadana. Cada any hem comptat amb la col·laboració d’alguns elements festius. És el cas, per exemple, de l’aliança estratègica que reeditem per tercer any consecutiu amb l’entitat del BOU DE REUS que és present a la fira popularitzat la menja típica de festa major, el bou amb arròs.
En aquesta mateixa línia enguany hem buscat la complicitat de les Ganxetes del Portia, aquest grup de reusenques aficionades el ganxet i que han assolit una important notorietat durant els últimes mesos. Els hi vam suggerir que guarnissin una bóta per ocupar l’espai centraL de l’ornamentació floral que cada any ens regalen les brigades municipals. I la seva resposta va ser entusiasta. 

LA FIRA A LA XARXA.NOVA APLICACIÓ PER A MÒBILS DE L’EMPRESA EnoADN
Un any més la fira s’ha posicionat molt bé a la xarxa gràcies a la pàgina web www.reusviuelvi.cat i a la presència activa a canals com facebook i twiiter. Però hem volgut donar un pas més creant una aplicació per mòbils que realitza l’empresa EnoADN.
EnoADN és la plataforma social que està creant els canals de comunicació entre cellers i consumidors de vi, que comenten, valoren, comparteixen i aprenen de tots els vostres vins. Amb aquest objectiu, han fet l’aplicació web oficial per Reus Viu el Vi, compatible amb tots els smartphones. Aquesta permetrà que tots els usuaris puguin donar la seva opinió i informar-se de característiques de cada vi com el cupatge o la nota de cata, així com conèixer el celler i la seva història, i recordar, posteriorment els vins dels que més han gaudit.

L’ORGANITZACIÓ
La REUS VIU EL VI és una iniciativa de la Cambra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Multiópticas Teixidó. També hi donen suport les sis denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, priorat, Tarragona i Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’INCAVI, Reus Turisme, l’Associació País del Vi i la consultora Rius & Rius. 

LLISTAT DE PARTICIPANTS
(Cal tenir en compte que hi ha diversos cellers que participen amb més d’una DO)
DO CATALUNYA
CELLERS UNIÓ
CLOS MONTBLANC
BODEGUES VISENDRA
DO CONCA DE BARBERÀ
CLOS MONTBLANC
CAVES SANSTRAVÉ
CELLER CARLES ANDREU
DO MONTSANT
CINGLES BLAUS
CELLERS UNIÓ
COOPERATIVA FALSET MARÇÀ
CELLER ANGUERA DOMÈNECH
CELLER MAS DE LES VINYES
CELLER LAURONA
EDICIONES ILIMITADAS
PORTAL DEL MONTSANT
CELLER DE CORNUDELLA
CELLER ORTO VINS
CELLER VENDRELL I RIVED
CELLER COCA I FITÓ
CELLER DIT ECOLÒGIC

DOQ PRIORAT
CELLER SABATÉ-MAS PLANTADETA
CASA GRAN DEL CIURANA
GRAN CLOS
CELLER TANE
ALFREDO ARRIBAS-PORTAL DEL PRIORAT
CELLER BURGOS PORTA
TERRES DE VIDALBA
CELLER HIDALGO ALBERT
CELLER JORDI DOMÈNECH
MAS PASANAU
CELLER LES COUSINS
CELLER CECILIO
CELLERS UNIÓ
CELLER MAS D’EN BLEI
CELLER CAL PLA
DO TARRAGONA
VERMUTS MIRÓ
CELLERS UNIÓ
VINÍCOLA DE NULLES
PARC TECNOLÒGIC DEL VI – URV
VINYES DEL TERRER
DE MULLER
DO TERRA ALTA
CELLER BATEA
CELLER CAL MENESCAL
VINS DEL TROS
CELLER MAIJÓ
CELLER AGRÍCOLA SANT JOSEP
CELLER XAVI CLUA
CELLER BERNAVI
CELLERS UNIÓ
ESTANDS GASTRONÒMICS
COCA DE RECAPTE DE LES BORGES DEL CAMP
CAL SENDRA
MANTAKAU – FORN SISTARÉ
RESTAURANT VERMUTS ROFES
VIMA EVENTS DELICATESSEN
CHERRY WINE
CELLER DEL PADRÍ
ASSOCIACIÓ D’HOSTELERIA
BAR EL TUBO
EL BOU DE REUS
DANIEL SALINAS

1 comentari:

  1. Si us van agradar aquests vins a Vinateria Tot Vi de Reus els tenim!
    http://www.totvi.cat/

    ResponElimina