Amb l'objectiu de presentar el cava com "una altra opció dins la
gastronomia i apropar-lo a les terres andaluses", va tenir lloc el
dimarts a l'Escola d'Hoteleria Gran Capitán una primera activitat formativa. 25 alumnes de sala i de cuina juntament amb els seus
professors van preparar un dinar de maridatges de sis plats que es va
caracteritzar pel seu gran nivell, tan en qualitat. El tàndem format per José Ignacio Santiago, sumiller i
representant dels Finos de Montilla Moriles, i Antoni Pérez Artesero,
sumiller i representant de l’Institut del Cava, van mostrar als més de
40 sumillers i amants del vi convidats les 12 similituds que apropen i
agermanen ambdós vins amb la gastronomia andalusa. La
segona de les activitats ha tingut lloc a l'Escola d'Hoteleria de
Córdoba amb un Seminari de Caves impartit pel sumiller Antoni Pérez
Artesero, dirigit als estudiants de sala. Posteriorment, els equips
d'estudiants de sala i de cuina van realitzar un sopar de maridatges amb cava per a un total de 60 amants del vi entre ells restaurants,
cocteleries, hotels, sumillers i públic en general. Per demostrar que el cava és un dels grans aliats de la
gastronomia, la darrera de les activitats tindrà lloc aquest dijous als
jardins de l’IES Gran Capitán amb un ambiciós sopar format per 24
plats, des de cremes, carns, aus, peix i els postres més típics de la
zona. Més de 20 cellers elaboradors de cava han
participat en aquestes jornades, "exemple de la bona sintonia existent
entre les escoles de hoteleria, l’Associació de Sumillers de Córdoba i
el cava".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada