dijous, 7 de juny del 2012

Presentar el cava com "una altra opció dins la gastronomia"







Amb l'objectiu de presentar el cava com "una altra opció dins la gastronomia i apropar-lo a les terres andaluses", va tenir lloc el dimarts a l'Escola d'Hoteleria Gran Capitán una primera activitat formativa. 25 alumnes de sala i de cuina juntament amb els seus professors van preparar un dinar de maridatges de sis plats que es va caracteritzar pel seu gran nivell, tan en qualitat. El tàndem format per José Ignacio Santiago, sumiller i representant dels Finos de Montilla Moriles, i Antoni Pérez Artesero, sumiller i representant de l’Institut del Cava, van mostrar als més de 40 sumillers i amants del vi convidats les 12 similituds que apropen i agermanen ambdós vins amb la gastronomia andalusa. La segona de les activitats ha tingut lloc a l'Escola d'Hoteleria de Córdoba amb un Seminari de Caves impartit pel sumiller Antoni Pérez Artesero, dirigit als estudiants de sala. Posteriorment, els equips d'estudiants de sala i de cuina van realitzar un sopar de maridatges amb cava per a un total de 60 amants del vi entre ells  restaurants, cocteleries, hotels, sumillers i públic en general. Per demostrar que el cava és un dels grans aliats de la gastronomia, la darrera de les activitats tindrà lloc aquest dijous als jardins de l’IES Gran Capitán amb un ambiciós sopar format per 24 plats, des de cremes, carns, aus, peix i els postres més típics de la zona. Més de 20 cellers elaboradors de cava han participat en aquestes jornades, "exemple de la bona sintonia existent entre les escoles de hoteleria, l’Associació de Sumillers de Córdoba i el cava".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada