dimecres, 7 d’agost de 2013

Un celler d'Almendrejo lamenta que Extremadura no tingui raïm suficient per elaborar cava, ja que prefereixen no haver-lo de comprar a CatalunyaUn despatx de l’agència EFE ha informat que el responsable dels cellers Bonaval d’Almendralejo (Badajoz), Jorge López-Brunes, ha lamentat que Extremadura no tingui raïm suficient de les varietats necessàries per proveir la demanda de cava al mercat exterior. En una entrevista concedida a EFE, López-Brunes preveu multiplicar per quatre la producció dels caves que elabora aquest celler extremeny, que la seva empresa va adquirir el 2011, passant dels dos milions d'ampolles actuals als vuit milions en quatre anys. No obstant això, per a això és necessari que el municipi d’Almendralejo -l'únic extremeny certificat per produir aquest producte sota la Denominació d'Origen Cava- incrementi la producció dels raïms macabeu i chardonnay. Per això, ha fet una crida als agricultors perquè incrementin la superfície de vinyer d'aquestes varietats, ja que el raïm acollit a la DO Cava "té un valor afegit d'un 25 per cent", segons ha recordat. En cas contrari, “la única forma de créixer és portar el raïm de Catalunya", ha sentenciat l'empresari en la seva entrevista, una opció que prefereixen no executar, perquè "volem potenciar la marca Almendralejo". Amb l'adquisició del celler de cava per part de la seva empresa, l'estratègia és "vendre més volum", sempre d'un producte que considera barat, encara que amb la qualitat que li aporta l'estar acollit a la denominació d'origen. Amb motiu del seu nomenament com a 'Cellerer d'honor' a les festes patronals d’Almendralejo, aquest jove de 28 anys, gerent d'una important empresa familiar dedicada des de fa dècades al vi, ha anunciat a EFE la seva intenció de començar a elaborar marques blanques de cava a Extremadura. 
            També han anunciat que el 2014 pretenen treure al mercat el primer cava d'alta gamma d'aquest celler extremeny, el ‘Bonaval Selección’, que compartirà nom amb la marca ‘Bonaval’, dedicada a la distribució en grans superfícies, i que produeixen juntament amb la marca ‘Bellisco’, dedicada al canal Horeca. "Volíem haver tret un any abans aquest producte, però ens hem quedat sense reserves", ja que s'ha venut tota la producció del cava ‘Bonaval’, el que ha de reposar nou mesos en barrica, enfront del reserva, que necessita més temps. I és que aquesta empresa té "molta demanda" de cava fonamentalment en països com Regne Unit, Alemanya, Bèlgica i fins i tot França, assegura López Brunes, qui veu el sector del cava com un negoci "en creixement".
            Jo trobo aquesta noticia del tot surrealista. A aquest pas no és d'estranyar que hi hagi diversos cavistes catalans que contemplin la possibilitat de deixar la DO Cava. Què en penseu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada