Un despatx de
l’agència EFE ha informat que el responsable dels cellers Bonaval
d’Almendralejo (Badajoz), Jorge López-Brunes, ha lamentat que Extremadura no
tingui raïm suficient de les varietats necessàries per proveir la demanda de
cava al mercat exterior. En una entrevista concedida a EFE, López-Brunes preveu
multiplicar per quatre la producció dels caves que elabora aquest celler
extremeny, que la seva empresa va adquirir el 2011, passant dels dos milions
d'ampolles actuals als vuit milions en quatre anys. No obstant això, per a això
és necessari que el municipi d’Almendralejo -l'únic extremeny certificat per
produir aquest producte sota la Denominació d'Origen Cava- incrementi la
producció dels raïms macabeu i chardonnay. Per això, ha fet una crida als
agricultors perquè incrementin la superfície de vinyer d'aquestes varietats, ja
que el raïm acollit a la DO Cava "té un valor afegit d'un 25 per
cent", segons ha recordat. En cas contrari, “la única forma de créixer és
portar el raïm de Catalunya", ha sentenciat l'empresari en la seva
entrevista, una opció que prefereixen no executar, perquè "volem potenciar
la marca Almendralejo". Amb l'adquisició del celler de cava per part de la
seva empresa, l'estratègia és "vendre més volum", sempre d'un
producte que considera barat, encara que amb la qualitat que li aporta l'estar
acollit a la denominació d'origen. Amb motiu del seu nomenament com a 'Cellerer
d'honor' a les festes patronals d’Almendralejo, aquest jove de 28 anys, gerent
d'una important empresa familiar dedicada des de fa dècades al vi, ha anunciat
a EFE la seva intenció de començar a elaborar marques blanques de cava a
Extremadura.
També han anunciat que el 2014
pretenen treure al mercat el primer cava d'alta gamma d'aquest celler
extremeny, el ‘Bonaval Selección’, que compartirà nom amb la marca ‘Bonaval’,
dedicada a la distribució en grans superfícies, i que produeixen juntament amb
la marca ‘Bellisco’, dedicada al canal Horeca. "Volíem haver tret un any
abans aquest producte, però ens hem quedat sense reserves", ja que s'ha
venut tota la producció del cava ‘Bonaval’, el que ha de reposar nou mesos en
barrica, enfront del reserva, que necessita més temps. I és que aquesta empresa
té "molta demanda" de cava fonamentalment en països com Regne Unit,
Alemanya, Bèlgica i fins i tot França, assegura López Brunes, qui veu el sector
del cava com un negoci "en creixement".
Jo trobo aquesta noticia del tot
surrealista. A aquest pas no és d'estranyar que hi hagi diversos cavistes
catalans que contemplin la possibilitat de deixar la DO Cava. Què en penseu?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada