Entre els dies 28 d’agost i 1 de setembre
l'Espluga de Francolí acollirà una nova edició de la Festa de la
Verema, Fira D.O. Conca de Barbera amb un nou format. Es tracta de la
43a Festa de la Verema, una particular celebració que “ret
homenatge tant als seus deliciosos vins com als qui els elaboren”,
segons ha informat el Consell Regulador dela DO Conca de Barberà.
Durant el cap de setmana del 31 d’agost s’oferirà una mostra i
degustació de vins dels diferents cellers i cooperatives de la
Denominació d’Origen. La Fira també inclou la degustació de cava
i productes del camp de productors i artesans de la Conca de Barberà.
Enguany però, la cita compta amb diverses novetats. El programa
d'actes ha inclòs unes jornades tècnicques per a cellers i
establiments de restauració i alimentació de la Conca de Barberà.
A més, com a iniciatives de caire més popular, s'ha programat un
tast de vins a l'aire lliure, una piada infantil i una porronada
popular. A més, també hi haurà novetats en el sistema de tiquets.
Enguany se suprimeix el tiquet combinat de degustacions i el
funcionament serà similar al d'altres festes de la comarca. Per
tant, els visitants podran comprar una copa amb una bossa al preu de
3€ i dirigir-se a cada estand on podran degustar els vins a un preu
que oscil·larà entre 1 i 2€. L'organització però, ha marcat que
com a mínim un dels vins que ofereixi cada celler haurà de tenir el
preu màxim d'1€. La 43a Festa de la Verema tindrà enguany 30
estands, 16 dels quals dedicats als cellers, 11 per a gastronomia, 2
d'informació i 1 per al tast a cegues.
També hi haurà una nova edició del vins&twitts
El Museu de la Vida Rural i el Consell Regulador de la Denominació
d’Origen Conca de Barberà són els creadors de vins&twitts,
una àgora on-line per parlar dels vins de la Conca de Barberà. A
més, projecten puntualment experiències obertes de tasts de vins
2.0. Vins&twitts és un tast de vins recolzat per l’entorn 2.0,
fonamentat amb el debat i l’extrapolació de l’opinió a twitter.
Estan preparant també la propera sessió presencial de vins&twitts.
Es durà a terme un tast de vins de la DO Conca de Barberà guiat per
un enòleg i comentat directament a la xarxa. Mentrestant vins&twitts
no s’atura i es converteix en un espai 2.0 del món vitivinícola
de la Conca de Barberà, seguint-ne l’actualitat i fent-vos (i
recollint també) les propostes més interessants d’aquesta
cultura. Per participar a una sessió de vins&twitts només cal
que, un cop obertes les inscripcions, us inscriviu a través del
nostre correu electrònic. Heu d’assistir al tast de vins amb el
vostre dispositiu preferit (ordinador, laptop, telèfon mòbil,
iPhone, iPad…) disposareu d’una sala preparada i amb connexió
wifi. El preu de la inscripció són 5 € (inclou plaça, dret al
tast, copa i connexió wifi)
Per fer la inscripció cal enviar un mail amb les
vostres dades de contacte ainfo@museuvidarural.cat. També podeu fer
la vostra inscripció a través d’una menció a @vinsandtwitts a
twitter. Es pot fer el seguiment dels tasts de vins a través del seu
twitter o del seu blog. L’etiqueta #vinsandtwitts es troba
permanent en funcionament, es pot utilitzar perfiltrar els twitts
relacionats amb el món del vi o fer-la servir per etiquetar les
vostres opinions sobre els vins o caves per donar-les-hi visibilitat.
Per posar-se en contacte amb els organitzadors es
pot fe a través del correu electrònic info@museuvidarural.cat.
Més informació a: www.doconcadebarbera.com.
- Cara Nord Celler
- Carlania Celler
- Celler Carles Andreu
- Cava Simó de Palau
- Cellers Castell d’Or
- Celler Rendé Masdéu
- Cellers Domenys
- Gatzara
- Gerida Viticultors
- Celler Mas Foraster
- Celler Rosa Maria Torres
- Succés Vinícola
- Celler Vega Aixalà
- Vidbertus
- Celler Vins de Pedra
- Vins i Caves Portell
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada