La patronal Institut del Cava preveu que la verema d’enguany sigui
“bona sanitàriament i amb un increment del 10% de producció respecte a la mitjana
dels últims anys”. S’afegeix que és una verema que en enguany s’ha endarrerit i
es normalitza respecte altres campanyes anteriors. Una primavera fresca i amb
molta aigua i un estiu amb unes temperatures moderades ha anat a favor dels
ceps que han registrat creixements equilibrats i amb produccions en les
varietats macabeu i parellada superiors als rendiments normalitzats, pel que fa
a la varietat xarel·lo es queda en les produccions habituals, en tots els casos
queden enrere els baixos rendiments de la passada campanya. Pel que fa a altres
varietats (el chardonnay, el pinot, el trepat i la monestrell) també es preveu
una collita molt bona tant en qualitat i com en quantitat, malgrat que s’han
patit atacs puntuals de míldium que si el temps ens respecte seran “purament
anecdòtics”. També s’apunta que “és vital la meteorologia en els dies vinents,
tenim ja a dia d’avui la pluviometria necessària fins a final de la verema”.
Com cada any es
començarà la verema recollint chardonnay i pinot noir, i tot seguit les
varietats autòctones macabeu, xarel·lo i parellada. La verema en la Denominació
d’Origen Cava va a diferents ritmes en funció dels diferents indrets inscrits.
A Extremadura es va començar a recollir a la primera setmana d’agost, a
Catalunya es preveu que comenci a finals de setmana a Costers del Segre i el
dilluns vinent 19 d’agost que ho faci en el conjunt del territori i en especial
en el Penedès. En altres zones com a Requena ho farà el dia 21 d’agost mentre
que ha Aragó està previst que comenci l'1 de setembre. Les vinyes més tardanes
seran les de la Rioja que començaran a recollir a finals del mes de setembre.
Jaume Gramona, president
de l’Institut del Cava, afirma que “la collita d’enguany, si no hi ha cap
inclemència meteorològica de darrera hora, esperem que sigui una verema bona
anant cap a excepcional en qualitat i a la vegada quantitat, malgrat tot, hem
d’estar molt pendents del que pugui passar en els dies vinents, tot i que des
dels diferents cellers estem preparats per qualsevol ensurt que es pugui originar”.
La Denominació d’Origen Cava té 32.355 hectàrees de vinya.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada