El Consell Regulador de la
Denominació d’Origen Qualificada Priorat preveu una collita de raïm excel·lent
si durant el que queda d’estiu no es produeix cap contratemps important que
afecti l’evolució de les vinyes. L’estiu sec i l’agost calorós estan propiciant
un procés de maduració molt favorable en termes de color, tanicitat i bon
equilibri entre alcohol i acidesa, condicions molt positives per fer pensar en
una collita de molt alta qualitat. De fet, aquest 2013 s’ha presentat com un
any de forts contrastos pel que fa a la climatologia. Si bé la primavera va ser
plujosa i amb un maig i juny força frescos, l’estiu està sent, fins ara, sec i
calorós, uns contrastos habituals en aquesta regió vitivinícola.
Les plagues
han tingut poca incidència fins al moment, amb poca afectació de la cendrosa,
baixa influència del cuc del raïm i amb una pràcticament nul·la repercussió del
míldiu, cosa que garanteix un estat sanitari del raïm molt bo. A dia d’avui el
port de les plantes és equilibrat, amb una vegetació sense excés de vigor però
amb suficient superfície foliar i raïms en general poc apinyats. Aquestes
condicions fan que s’arribi a la maduració en condicions idònies per
aconseguir, com és habitual a la DOQ Priorat, una maduració espectacular. El
president del Consell Regulador, Toni Alcover, apunta que aquests factors de
maduració i estat sanitari fan pensar en una collita de gran qualitat i, pel
que fa a la quantitat, i a partir de les dades i la informació analitzada per
l’àrea de Viticultura del Consell Regulador, el president d’aquest assegura que
“s’espera una collita lleugerament superior als anys precedents, amb una
producció que podria superar els 5,5 milions de quilos”.
La convivència
de diferents varietats en un territori amb alçades i influències tèrmiques
diferents fa que la verema sigui llarga i esglaonada. Es preveu que comenci els
primers dies de setembre amb les varietats de cicle curt a les zones més
primerenques, que es generalitzi arreu de la DOQ Priorat a mitjan – finals de
setembre i que finalitzi a les zones més tardanes i les varietats de cicle
llarg ben entrat l’octubre i fins i tot en algun cas a primers de novembre. Com
en els darrers anys, el Consell Regulador de la DOQ Priorat contracta un equip
de veedors per a la campanya de la verema a fi i efecte que puguin fer controls
tant als cellers com a les vinyes, amb l’objectiu de reforçar la vigilància
sobre l’acompliment de la normativa interna d’aquesta denominació d’origen qualificada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada