Al juny els turistes espanyols han predominat en tots els territoris de les
Denominacions d’Origen tarragonines, segons les dades de Data-ENOTUR sobre
l'ocupació dels allotjaments turístics per DO. Els allotjaments adherits al
sistema d’informació estadística en línia de l’enoturisme a les comarques de
Tarragona, Data-ENOTUR, ja disposen de les dades corresponents al mes de juny
sobre l’ocupació dels allotjaments turístics per Denominacions d’Origen. Entre
els resultats del mes de juny, destaca que la taxa d’ocupació més alta es va
registrar als hotels del territori interior de la DO Tarragona amb un 30%. De
fet, els hotels són el tipus d’allotjament que registren una major ocupació a
totes les Denominacions d’Origen excepte a la DO Conca de Barberà, on la taxa
més elevada és la dels establiments de turisme rural, amb un 25%. La mitjana de
nits d’estada als establiments de turisme rural el mes de juny és força
homogènia a tots els territoris de les Denominacions d’Origen tarragonines,
situant-se entre 2,3 i 2,6 nits. Aquest
mes de juny, la taxa d’ocupació i la mitjana de nits d’estada dels establiments
de turisme rural ha augmentat en general respecte al mes de maig.
Pel que fa als mercats d’origen, en els resultats
de juny es manté la dinàmica del mes de maig. Els turistes espanyols predominen
en tots els territoris de les DO de les comarques de Tarragona i en tots els
tipus d’allotjament, superant el 85%, excepte a la DO Montsant que registra un
pes destacat de turistes estrangers superior tant en hotels (37%) com en
establiments de turisme rural (18%). Les dades s’han generat amb l’eina Data-ENOTUR en el marc del
Pla INTURVI (Clúster d’Innovació del Turisme del Vi a les Comarques de
Tarragona), que ha rebut el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i
forma part del projecte ‘Activació d’eines tecnològiques i de gestió
estratègica per a la vertebració i desenvolupament de l’activitat d’enoturisme’
integrat en el mateix Pla.
Data-ENOTUR ha estat desenvolupada al Parc
Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili a
Vila-seca per part del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del
Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona, i ofereix als agents enoturístics
informació comparativa d’alt valor per facilitar la presa de decisions
estratègiques. Es tracta d’una
plataforma on-line de gestió estadística dels principals indicadors
d’enoturisme orientada a cellers, allotjaments i museus/centres
d’interpretació. Els agents que hi introdueixen les dades sobre el funcionament
del seu negoci, poden demanar al sistema la informació que els interessi i
comparar-la amb les dades de la seva Denominació d’Origen i de les altres DO de
la província de Tarragona. A
l’operació estadística realitzada per a l’obtenció de les dades que han permès
elaborar els resultats del mes de juny en clau Denominació d’Origen, hi han
col·laborat un nombre significatiu d’allotjaments que inclou hotels, càmpings i
establiments de turisme rural de totes les Denominacions d’Origen de les
comarques de Tarragona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada