dimarts, 6 d’agost de 2013

Ada Parellada, dissabte al 25è aniversari de Mas Ardèvol de Porrera



Mas Ardèvol organitza, un estiu més, un cicle de ‘Tertúlies a la fresca’, amb sopar inclòs, obertes tant als clients de l’allotjament rural com a tots aquells que s’hi vulguin apuntar expressament. Unes tertúlies que, en aquesta edició, tenen un sentit especial en celebrar-se els 25 anys que els propietaris de Mas Ardèvol van obrir a Porrera la primera casa de pagès del Priorat que, alhora, va ser la primera de la província i una de les primeres de Catalunya. La convidada d’aquest dissabte vinent (10 d’agost) serà la cuinera Ada Parellada, qui ha posat per nom a la seva tertúlia ‘Una vida als fogons’. Cal haver reservat prèviament. Aquest és el quart any que se celebren les ‘Tertúlies a la fresca’, per les quals, durant aquest temps, ja hi han passat com a convidats, entre d’altres, el vinater Josep Lluís Pérez; els músics Feliu Ventura i Borja Penalba; l’escriptor Andreu Carranza o el director de la revista ‘Cuina’, Josep Sucarrats. Pel que fa a aquest estiu, la primera de les tertúlies celebrades va tenir lloc el dia 13 de juliol i va comptar amb la presència del polític i historiador Oriol Junqueras, qui va fer un recorregut per la història de Catalunya.
Les ‘Tertúlies a la fresca’ d’aquest estiu s’emmarquen en el 25ê aniversari de l’obertura de la primera casa de pagès al Priorat. De fet, van ser els propietaris de Mas Ardèvol qui van obrir-la a Porrera entre final del 1987 i principi del 1988. La casa de pagès es deia la Carrerada i, en aquell moment, també va ser considerada la primera de les comarques de Tarragona, quan encara es parlava poc de turisme rural i les cases de pagès eren un fenòmen del tot incipient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada