“Iniciada la verema al
Penedès, amb la collita del raïm comença una de les èpoques de
l’any més interessants per fer Enoturisme, tot relacionant el
paisatge i el territori amb l’activitat humana”, s'afirma des de
Subirats, Capital de la Vinya. Aquest és el municipi amb més
superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i
cava, i, “per tant és el millor espai per viure l’experiència
de la verema”. Les diverses caves i cellers familiars de Subirats
són al màxim d’activitat en una carrera contrarellotge dels
elaboradors per tal de collir les diverses varietats en el seu punt
òptim de maduració, arribant al moment culminant en el cicle que
anualment viuen els viticultors. Coincidint amb la verema, des de
d'ara, durant tot el setembre i fins a mitjans del mes d’octubre, a
Subirats s’ha preparat tota una sèrie d’activitats per tal de
poder seguir en primera persona aquest procés. Sota el títol 'Viu
la Verema a Subirats, Capital de la Vinya' el Patronat de Turisme de
Subirats convida a la seva pàgina web http://www.turismesubirats.cat
a participar d’aquesta experiència, on són detallades la
informació de les diverses propostes. Especialment destacades seran
les activitats a realitzar durant la Diada Nacional de Catalunya, per
la massiva afluència de visitants al municipi amb motiu de la
celebració de la cadena humana de la Via Catalana al seu pas per la
Capital de la Vinya, el proper 11 de setembre.
En aquest temps hi haurà
la possibilitat de tastar la nova anyada o el raïm directament del
cep i un esmorzar a les vinyes. Cada dissabte continuen des de
l’Estació Vitivinícola de Lavern, situada a l’Estació de tren
de rodalies de Lavern-Subirats, les rutes guiades en bicicleta des de
la vinya fins al celler amb un guia i tast de vi i cava inclòs, i
també hi haurà la modalitat de realitzar el recorregut a mida i en
altres dates fent el seguiment de la collita, maridant l’experiència
amb un menú gastronòmic a restaurants de Subirats. El passeig entre
vinyes i el bosc també és podrà gaudir en carruatge de cavalls.
Durant els caps de setmana d’aquest període hi haurà
l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint manualment i
trepitjant el raïm com els nostres avis amb els peus, i emportar-nos
una ampolla amb el most que hem produït. Una altra activitat ben
original és el tast de fins a 25 varietats de raïm de la verema i
també el tast de most que s’oferirà en acabar les visites a les
caves i cellers. Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 Km dividits
en 9 rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre
les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són
disponibles tot l’any però ara més que mai són un recorregut
immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.
Altres espais a Subirats
d’interès cultural també dedicaran un tractament especial a la
verema. El 15 de setembre la Ruta 'Última Defensa de Barcelona', que
recorre els escenaris a Subirats de la darrera batalla de la Guerra
Civil abans de la presa de Barcelona, ens introduirà a la vida al
camp durant la Guerra i el Museu d’Esperanto de Subirats exhibirà
els caps de setmana la seva col.lecció completa d’ampolles de cava
commemoratives de diferents congressos esperantistes d’arreu del
món.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada