dimarts, 27 d’agost de 2013

Subirats programa activitats enoturístiques durant la verema

“Iniciada la verema al Penedès, amb la collita del raïm comença una de les èpoques de l’any més interessants per fer Enoturisme, tot relacionant el paisatge i el territori amb l’activitat humana”, s'afirma des de Subirats, Capital de la Vinya. Aquest és el municipi amb més superfície dedicada al conreu del raïm per a la producció de vi i cava, i, “per tant és el millor espai per viure l’experiència de la verema”. Les diverses caves i cellers familiars de Subirats són al màxim d’activitat en una carrera contrarellotge dels elaboradors per tal de collir les diverses varietats en el seu punt òptim de maduració, arribant al moment culminant en el cicle que anualment viuen els viticultors. Coincidint amb la verema, des de d'ara, durant tot el setembre i fins a mitjans del mes d’octubre, a Subirats s’ha preparat tota una sèrie d’activitats per tal de poder seguir en primera persona aquest procés. Sota el títol 'Viu la Verema a Subirats, Capital de la Vinya' el Patronat de Turisme de Subirats convida a la seva pàgina web http://www.turismesubirats.cat a participar d’aquesta experiència, on són detallades la informació de les diverses propostes. Especialment destacades seran les activitats a realitzar durant la Diada Nacional de Catalunya, per la massiva afluència de visitants al municipi amb motiu de la celebració de la cadena humana de la Via Catalana al seu pas per la Capital de la Vinya, el proper 11 de setembre.
En aquest temps hi haurà la possibilitat de tastar la nova anyada o el raïm directament del cep i un esmorzar a les vinyes. Cada dissabte continuen des de l’Estació Vitivinícola de Lavern, situada a l’Estació de tren de rodalies de Lavern-Subirats, les rutes guiades en bicicleta des de la vinya fins al celler amb un guia i tast de vi i cava inclòs, i també hi haurà la modalitat de realitzar el recorregut a mida i en altres dates fent el seguiment de la collita, maridant l’experiència amb un menú gastronòmic a restaurants de Subirats. El passeig entre vinyes i el bosc també és podrà gaudir en carruatge de cavalls. Durant els caps de setmana d’aquest període hi haurà l’oportunitat de fer la verema a l’antiga, collint manualment i trepitjant el raïm com els nostres avis amb els peus, i emportar-nos una ampolla amb el most que hem produït. Una altra activitat ben original és el tast de fins a 25 varietats de raïm de la verema i també el tast de most que s’oferirà en acabar les visites a les caves i cellers. Les Rutes Vitivinícoles de Subirats, 34 Km dividits en 9 rutes perfectament senyalitzades amb plafons informatius sobre les varietats del raïm, les feines del camp o la climatologia, són disponibles tot l’any però ara més que mai són un recorregut immillorable per participar de l’activitat frenètica a les vinyes.
Altres espais a Subirats d’interès cultural també dedicaran un tractament especial a la verema. El 15 de setembre la Ruta 'Última Defensa de Barcelona', que recorre els escenaris a Subirats de la darrera batalla de la Guerra Civil abans de la presa de Barcelona, ens introduirà a la vida al camp durant la Guerra i el Museu d’Esperanto de Subirats exhibirà els caps de setmana la seva col.lecció completa d’ampolles de cava commemoratives de diferents congressos esperantistes d’arreu del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada