El passat dissabte, 17
d'agost, el periòdic internacional Financial Times sorprenia als
seus lectors estivals amb un extens reportatge sobre el costum de
prendre el vermut a Barcelona i com la tradicional beguda està
gaudint actualment d'una major popularitat a la
ciutat: http://www.ft.com/intl/cms/s/2/bea68206-0046-11e3-9c40-00144feab7de.html. El rotatiu britànic titulava “The spirit of Catalonia” (El licor
de Catalunya) un documentat reportatge amb declaracions del xef
Albert Adrià (Tiquets – Pakta) i de membres de les joves
generacions de tradicionals cases vermuteres catalanes com David
Tàpies de Ca L’Espinaler de Vilassar i Miquel Angel Vaquer de Casa
Mariol. Les conegudes tavernes que el periòdic ressenya i anima als
seus lectors a visitar per endinsar-se en la tradició catalana de
'fer el vermut' són Casa Mariol (Rosselló, 442), Celler 1900
(Tamarit, 91), Quimet & Quimet (del Poeta Cabanyes, 25), El
Xampanyet (Montcada, 22), Celler Marin (Milà i Fontanals, 72), Morro
Fi (Consell de Cent, 171) a Barcelona i la Taverna L’Espinaler
(Camí Ral, 1) a Vilassar de Mar.
El reportatge escrit pel
periodista britànic establert a Espanya, Paul Richardson, parla de
com el celler de Batea Casa Mariol ha contribuït al fet que el
vermut hagi perdut “la seva imatge rància” gràcies al disseny
“molt barceloní” de la seva ampolla, els seus “cuidats”
aperitius en el bar de vins dels Mariol al barri de la Sagrada
Família o haver introduït el vermut en el festival de música
electrònica Sònar. Alguns, entre els quals m'hi sumo, creiem que
amb els nous vermuts que es produeixen a Catalunya, que cada cop són
més refinats, s'està trencant la tradició del vermut tradicional,
segurament més contundent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada