dimarts, 20 d’agost de 2013

Financial Times descobreix la tradició del vermut a Barcelona

El passat dissabte, 17 d'agost, el periòdic internacional Financial Times sorprenia als seus lectors estivals amb un extens reportatge sobre el costum de prendre el vermut a Barcelona i com la tradicional beguda està gaudint actualment d'una major popularitat a la ciutat: http://www.ft.com/intl/cms/s/2/bea68206-0046-11e3-9c40-00144feab7de.html. El rotatiu britànic titulava “The spirit of Catalonia” (El licor de Catalunya) un documentat reportatge amb declaracions del xef Albert Adrià (Tiquets – Pakta) i de membres de les joves generacions de tradicionals cases vermuteres catalanes com David Tàpies de Ca L’Espinaler de Vilassar i Miquel Angel Vaquer de Casa Mariol. Les conegudes tavernes que el periòdic ressenya i anima als seus lectors a visitar per endinsar-se en la tradició catalana de 'fer el vermut' són Casa Mariol (Rosselló, 442), Celler 1900 (Tamarit, 91), Quimet & Quimet (del Poeta Cabanyes, 25), El Xampanyet (Montcada, 22), Celler Marin (Milà i Fontanals, 72), Morro Fi (Consell de Cent, 171) a Barcelona i la Taverna L’Espinaler (Camí Ral, 1) a Vilassar de Mar.
El reportatge escrit pel periodista britànic establert a Espanya, Paul Richardson, parla de com el celler de Batea Casa Mariol ha contribuït al fet que el vermut hagi perdut “la seva imatge rància” gràcies al disseny “molt barceloní” de la seva ampolla, els seus “cuidats” aperitius en el bar de vins dels Mariol al barri de la Sagrada Família o haver introduït el vermut en el festival de música electrònica Sònar. Alguns, entre els quals m'hi sumo, creiem que amb els nous vermuts que es produeixen a Catalunya, que cada cop són més refinats, s'està trencant la tradició del vermut tradicional, segurament més contundent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada