La Federació de
Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es va reunir divendres al matí amb el
conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, amb l’objectiu de
traslladar-li la necessitat d’adaptar la normativa mediambiental a la realitat
del sector agroalimentari català. El
president de la FCAC, Josep Pere Colat, destaca que “el compliment de la
normativa mediambiental implica, necessàriament, la introducció d’un seguit de
canvis importants tant en les pràctiques agrícoles dels pagesos com en els processos
agroindustrials de les cooperatives. Per això, els requisits que s’exigeixen a
les cooperatives han de ser adequats a les seves característiques com a
empreses de petita dimensió i més tenint en compte que sovint són l’única
indústria que hi ha en molts municipis rurals”.
En concret, en la reunió es va
tractar de la necessitat de trobar una solució viable per a les cooperatives al
problema de la gestió de subproductes en el sector agroalimentari, com són les
oliasses i la sansa de les almàsseres i la brisa i les mares dels cellers. També
s’ha sol·licitat que cal fer una revisió de la documentació i controls exigits
arran de l’entrada en vigor dels canvis que ha suposat a la Llei 20/2009 (PCAA)
de prevenció i control ambiental de les activitats. Finalment, s’ha insistit en
la importància de diferenciar entre municipis rurals i municipis industrials
per tal d’adequar la normativa mediambiental a les característiques de cada
entorn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada