Aquesta setmana ha començat la verema a la DO
Penedès amb les varietats més primerenques pels vins escumosos DO
Penedès. El pinot noir i el chardonnay són les més primerenques a
madurar i aquest any estan fent entre els 11º i 12 º, depenent de
la zona. Ha estat un any plujós tant al hivern com a la primavera,
“cosa que ha fet que hi hagi més raïm que l’any passat, molt sa
i amb una maduració molt bona, tant en sucres com en acidesa”,
segons el Consell Regulador de la DO Penedès. Pel que fa a les
altres varietats (macabeu, xarel·lo, parellada, i les negres ull de
llebre, samsó, merlot i cabernet sauvignon), també es preveu que hi
hagi més raïm de forma global i amb una maduració, si el temps
segueix així, “molt bona i equilibrada”.
Aquest any, la DO Penedès ha volgut involucrar a
fer marca Penedès, de manera destacada, als viticultors, repartint
adhesius amb el logotip de la DO Penedès per poder posar en els
tractors i remolcs identificant així aquesta DO en els moments de
verema. Per a fer 19.650.000 ampolles de vi de la DO Penedès que
sortiran al mercat aquest any vinent, als cellers de la DO Penedès,
s’entraran aquesta verema un total de 21.650.000 quilògrams de raïm,
11.300.000 de raïm blanc, dels quals 3.842.000 de la varietat xarel·lo i 10.350.000 de raïm negre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada