Dilluns de la
setmana passada vaig tenir la gran sort de participar en un memorable tast de
Primum Familiae Vini (PFV) a Monvínic on no hi va faltar el bo i millor de la
prescripció catalana: Sergi Ferrer-Salat, Quim Vila, Joan Gómez Pallarés. Elena
Yepes, Josep Ariza, Montse Alonso..., així com coneguts elaboradors del Priorat com ara Anne
Cannan o Fredi Torres. Mireia Torres (Torres i Jean Leon), Dominic Symington (el
president de les PFV) i Etienne Hugel també van participar en un tast de luxe dirigit
per Christophe Brunet, el PFV ambassador, amb la col·laboració entusiasta de la
seva germna Isabelle. El tast es va titular: Primum Familiae Vini:
la excelencia en el vino a través de la tradición familia. Molts som
els que creiem que Monvínic, i tastos com el de dilluns de la setmana passada,
són un gran regal que ha fet al món del vi a casa nostra Sergi Ferrer-Salat. Monvínic
va néixer el 2008 a
Barcelona amb l’objectiu de ser una referència internacional com a centre
divulgador de la cultura del vi. El cert és que ho està aconseguint.
El tast es va obrir amb Joseph
Drouhin Chassagne-Montrachet 1erCru Morgeot Marquis de
Laguiche 2010 • 13,5%. És un Borgonya de llibre, amb concentració, treball
de mares i bona acidesa. El segon vi va ser Marchesi Antinori Toscana
Tignanello 2010 • 14%, un negre clàssic de la Toscana que no va acabar d’emocionar-me.
Sí que em va agradar (però molt!) Château Clerc Milon Pauillac
1998 • 12,5% , un Bordeus de Mouton Rotschild clàsic, elegant i amb
més finesa que no pas cos o estructura. És un clàssic que ara torna a estar,
pel que fa a l’estil, de plena moda. El quart vi va ser una mostra de bóta: el Vega Sicilia Ribera del Duero Reserva Valbuena 5º 2009
• 13%. És, probablement, el vi que menys em va agradar. La cinquena
mostra va ser un vi que ja he elogiat anteriorment en aquest blog: Miguel Torres Penedès Mas La Plana 2009 • 14,5%. Ja havia
escrit que és un vi superb. Li ha costat obrir-se però ha acabat mostrant notes
florals (rosa) i de fruites vermelles i negres. En boca és força fruitós i
concentrat, però exhibint molta elegància. La fusta (de bona qualitat) està
molt ben posada. És un pèl especiat i mostra amb nitidesa la característica
nota a regalèssia. És hedonista, balsàmic i estructurat, i també complex, però
encara es mostra una mica dur, una mica tànic. És un cabernet que no mostra
pirazines. El pas per ampolla el millorarà molt notablement. El sisè acte d’aquest
magnífic tast el va protagonitzar Tenuta San Guido Bolgheri Sassicaia
Sassicaia 2003 • 14%, un bon vi amb poc esquelet. El setè vi va ser Château
de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Hommage à Jacques Perrin 2001 •
13,5. Va ser un negre que va agradar molt, per regla general (especialment a
Joan Gómez Pallarés), al tast de Monvínic però que a mi em va decebre un pèl
donades les altes expectatives que hi havia dipositat. Està molt bé la
interpretació de l fruita en aquest monastrell però és, probablement, un vi
massa car pel que proposa (això no vol dir que no sigui un bon vi!). El vuitè
vi va aixecar certa controvèrsia entre els tastadors. Es tractava d’Egon
Müller Mosel-Saar-Ruwer Scharzhofberger Riesling Kabinett 2004 •
9,5%. L’alta acidesa ( ATT - 7.96 g/l i Ph - 3.12) va quedar molt dissimulada darrera el
sucre. És un vi d’una casa mítica però que a alguns (m’hi sumo) no ens va
meravellar. El novè vi va ser tot una alenada de perfum de rosa: Hugel &
Fils Alsace Gewürztraminer V.T. 2007 • 13%. Molt i molt bo
també va ser el Graham’s Vintage Port 1980 • 20 (una joia) i la
tracat final, el sublim Pol Roger Champagne Sir Winston Churchill
2000 • 13,5%. Aquest senyorial xampany és un prodigi d’equilibri i d’elegància.
I, com ja m’ha citat el bon amic Joan
Gómez Pallarés, un treball d’orfebreria, de gran precisió. Pastisseria,
fruita, carbònic súper integrat... UN GRAN VI.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada