divendres, 23 d’agost del 2013

La Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d'Anoia escalfa motors





La Festa de la Fil·loxera comença a escalfar motors. I és que avui divendres, 23 d'agost, tindrà lloc la ja habitual penjada de la pancarta de la Festa al campanar de l'Església. L'acte començarà a les sis de la tarda i, com ja va sent habitual, comptarà amb un berenar obert a tothom. El berenar de la pancarta és un acte organitzat per l'Associació Festa de la Fil·loxera i serà el tret d'inici pels actes d'aquest 2013. Però això no és tot. L’endemà dissabte serà el primer dia de botiga. Com sempre, s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament i també estarà oberta el dissabte 31 d’agost al matí, el divendres 6 de setembre a la tarda, el dissabte 7 al matí i a la tarda i, el diumenge 8 al matí. L’horari dels matins és de 2/4 d’11 a dues del migdia i, a les tardes, de 2/4 de 6 a les vuit del vespre. Entre les principals novetats hi ha les samarretes d’aquest 2013, la samarreta amb el nou logotip i el conte per pintar dissenyat per Mònica Pinyol.

Com ja va succeir fa un any, l’Associació Festa de la Fil·loxera organitza una festa amb inflables i tallers infantils. Se celebrarà el dissabte 31 d’agost d’onze a una del migdia. Englobada dins dels actes previs a la Festa, aquesta activitat també serà la festa d’inici del Casal de la Fil·loxera, que es farà del 2 al 6 de setembre. L'endemà diumenge 1 de setembre serà el torn de la Fil·loxera dels Avis, que tindrà lloc a les sis de la tarda al pati de la Casa dels Avis. Aquesta és una versió reduïda de la Festa que es fa a la Casa dels Avis i a la Residència de Dia de l'antic Hospital, amb l'objectiu que les persones més grans de la vila també puguin gaudir de la Festa. A més d'alguns elements de la fil·loxera (ceps, fil·loxeretes, pagesos, set savis i timbalers Tabalots), també hi participa la colla de diables local Se M'n Refum.
D'altra banda, l'Associació Festa de la Fil·loxera convoca als més petits que participin a la Festa infantil als tres assajos que s'han organitzat. Per aquells que participin al ball de pagesos o com a larves, els assajos són els dies 3, 4 i 5 de setembre, de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre al pati de l'Escola del Carme. Els timbalers assajaran els mateixos dies i hores però a la plaça de l'Església.
L'Associació també convoca pel proper dimecres 4 de setembre a totes aquelles persones que participin, o bé a l'Escampada, o bé a la Festa del 8 a la nit en algun dels elements de foc (fil·loxera, fil·loxeretes i ceps), a una reunió prèvia per preparar la Festa i per explicar totes les novetats d'aquest 2013. Serà a les nou de la nit al Casal d'Entitats i l'assistència és obligatòria.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada