dissabte, 11 de maig del 2013

L'elitista Oxley, la primera gin destil·lada a temperatures sota zero



Ja fa un temps que es pot trobar en algun local i botiga especialitzada selecta. Ara, però, el Grup Bacardí s’ha decidit a fer el llançament de la que s’anuncia com la primera ginebra destil·lada a temperatures sota zero (-5°). Es tracta de l’Oxley, que té un preu recomanat de 57 euros i 47º. És alcohòlica però molt fina i elegant. Sembla que el boom de les ginebres de la més alta gamma encara no s’atura. S’afirma que “el sabor fresc, radiant i suau d’Oxley és fruit d'aquest innovador procés de destil·lació que es fa d'aquesta una ginebra artesanal, amb una producció de tan sol 240 unitats al dia que són embotellades manualment. La creació d’ Oxley “és fruit de la unió de l'experiència dels més destacats experts en ginebra, el coneixement dels millors especialistes en botànics naturals i l'aplicació de les últimes tècniques científiques. Respectant i preservant les centenàries tradicions angleses de fabricació manual, aquest equip d'experts ha creat un nou i únic procés d'elaboració, la destil·lació en fred, amb la finalitat d'elevar la qualitat del producte enfront de la resta de ginebres del mercat”.
            "El nostre objectiu era produir una London Dry Gin ultra-premium amb un sabor fresc excepcional i que a més combinés autenticitat i elaboració artesanal amb innovació i tecnologia. Per Oxley desenvolupem i patentem un revolucionari procés de destil·lació, la destil·lació en fred, una tecnologia que permet destil·lar a temperatures sota zero Graus”, s’afegeix. Aquest pioner sistema permet que els sabors naturals dels ingredients botànics seleccionats a mà romanguin inalterables a través de tot el procés de destil·lació, creant així una London Dry Gin ultra-premium “amb un sabor deliciós”, afirma John Burke, director de la Categoria Global de Ginebra del Grup Bacardi.
            Cadascun dels 14 ingredients botànics que componen aquesta ginebra, que inclouen ginebró, fruites cítriques i Meadowsweet (Reina de la prada anglesa) és processat manualment. "La combinació i equilibri entre aquests 14 botànics creen el distintiu sabor fresc, radiant i suau que caracteritza Oxley". L'ingredient clau és la Meadowsweet o reina de la prada anglesa, rarament emprada en l'elaboració de ginebres però que complementa a la perfecció amb la ginebra destil·lada en fred. La reina dels prats d'Anglaterra aporta a Oxley un sabor a ametlla, a més d'harmonitzar els botànics en l’espirituós. A més, les fruites cítriques, llimona, aranja i taronja es maceren en estat fresc gràcies a la destil·lació en fred. “Aquests botànics frescos juguen un paper clau per aconseguir els matisos intensos i vius perceptibles en la boca des del primer contacte del líquid amb els llavis”, s’afirma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada