dilluns, 20 de maig de 2013

Decanter World Wine Awards distingeix el 109 de Loxarel





L’escumós  109  Gran  Reserva  Brut  Nature  2002  de  Loxarel  ha  rebut  avui dilluns la màxima distinció  que  es  pot  obtenir  als  Decanter  World  Wine  Awards,  el Regional Trophy  (Best  in show), en  la  categoria  de  vins  escumosos  de   l’edició 2013.  La  prestigiosa  revista  internacional  ha lliurat els  premis  en  el  marc  de  la London  International  Wine  Fair  (LIWF). 109  Gran  Reserva 2002  de Loxarel  és  un vi  escumós,  95%  xarel·lo i amb  més  de  109  mesos  de  criança,  que  ha sortit  al mercat  amb   les  pròpies  mares  (sense desgorjar)  perquè  el  propietari  i  enòleg  del celler, Josep Mitjans,  considera  que  “d’aquesta  manera  pot  transmetre  millor  la identitat  del  territori   a la copa   i  convertir-­se  en  una  autèntica  expressió  del sabor del  Penedès”.  Cal recordar que aquest producte, elaborat per Josep Mitjans amb la col·laboració de Joan Milà, va aparèixer inicialment al mercat de forma il·legal com a cava, coincidint amb la darrera edició d'Alimentaria.
         Aquest  escumós ha  descansat  més  de  109  mesos  en  un  antic  refugi  antiaeri construït  per l’exèrcit  republicà  dins  la  finca  de  Cal  Mayol  durant  els  anys  30. Precisament,  aquest   és  l’espai que  va  generar  l’origen  del  celler  de  Vilobí  del Penedès,  ja  que  el  propietari  i  enòleg  de  Loxarel va  començar  a  fer  escumosos aprofitant  aquest  petit  espai  com  a  cava.  Aquest  vi,  que  en  el  seu moment  ja  va obtenir  95  punts  a  la  prestigiosa  guia  Wine  Advocate,  i  del  qual  només  se  n’han fet 1.000  ampolles,  va  empènyer  Loxarel  a  sortir  del  Consell  Regulador  de  la   DO Cava,   quan  el celler  va  topar  amb  “impediments  burocràtics”  per  poder comercialitzar  aquest  escumós  sense desgorjar.  Josep  Mitjans  considera  que  amb  les seves  pròpies  mares,  “el  109  aconsegueix expressar  el  caràcter  de  les  vinyes  i  els terrers  del  Penedès  d’una  manera  singular  i  aquesta singularitat  és  un  dels  valors més  apreciats  per  als  clients  del  producte”.  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada