dimecres, 22 de maig de 2013

Vuit activitats a Vilafranca del Penedès en el marc de Biblioteques amb DO


Ahir es va presentar a la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès el programa d’activitats que tindran lloc a la capital de l’Alt Penedès amb motiu de l’adhesió de la biblioteca vilafranquina al projecte Biblioteques amb DO. Les biblioteques han apostat per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi. La combinació d’ambdós plaers és la raó de ser del projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori i, com els vins, crear-se la seva pròpia denominació d’origen. La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura, Raimon Gusi, de la directora de la biblioteca Torras i Bages, Núria del Campo, i del cap de servei de Cultura, Àngel Hom. Al llarg de tot l’any 2013, el maridatge entre lletres i vins ha convocat 25 biblioteques públiques que es van rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d’origen, amb l’organització d’activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc. Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats que s’acompanyen amb la producció d’una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte. Així aquest mes de juny és el torn de la DO Penedès que, com va recordar Núria del Campo, “va del pont del Diable a l’Arc de Barà”, per això s’hi han sumat les biblioteques Francesc Pujols, de Martorell, Terra Baixa, del Vendrell, i Torras i Bages, de Vilafranca, amb una programació pròpia cadascuna.
Organitzades per la biblioteca vilafranquina, entre el 3 i el 27 de juny tindran lloc un seguit de vuit activitats, en què es comptarà amb la col·laboració d’institucions com ara la Institució de les Lletres Catalanes, del Centre Quim Soler, de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i de Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès. ¡ Per la seva banda, el regidor de Cultura, Raimon Gusi, recordava les múltiples iniciatives que vinculen diferents disciplines artístiques amb el món del vi i que tenen lloc al Penedès com el Most Festival, el cicle de Poesia a les Caves, el festival de música als cellers VinyaSons, que s’ha presentat justament aquesta setmana, el Vijazz, i ara el programa Biblioteques amb DO, “que vincula un fet identitari del Penedès com és el vi, amb un fet cultural com són els llibres”.
Els actes que tenen lloc a Vilafranca estan patrocinats per Caves Bolet (Castellví de la Marca) i es poden consultar al blog de la biblioteca: http://bibliotecatib.blogspot.com.es/2013/01/la-torras-i-bages-una-biblioteca-amb-do.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada