dimarts, 28 de maig de 2013

Vilanova s'alia amb Freixenet per promoure's gastronòmicament amb la la seva gambaPresentació de la campanya. Fotografia de Temps de Vi

Vilanova s’ha aliat amb Freixenet per promocionar-se gastronòmicament a través de la gamba. La Campanya Gastronòmica de la Gamba de Vilanova, que s’ha presentat aquesta tarda, busca sumar sinèrgies entre la Confraria de Pescadors de Vilanova, els restaurants de la ciutat i l'Ajuntament local, amb el patrocini de Freixenet. En el marc d'accions encaminades a obrir Vilanova al mar que impulsa el govern municipal vilanoví, s'ha dissenyat un conjunt d'actuacions per promoure els productes pesquers del port vilanoví i, més concretament, les excelses gambes vermelles de Vilanova. Es busca identitat gastronòmica singular i tornar a resituar Vilanova i la Geltrú com a una destinació culinària de primer nivell. Es busca tornar a atraure gastrònoms a la recerca d'experiències úniques. "Volem tornar a posar Vilanova al mapa gastronòmic", afirma Gerard Figueras, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La campanya vol tenir continuïtat en el temps amb diversos actes. S'ha concebut amb la voluntat de donar difusió a la capital de la comarca del Garraf a través de destacades accions publicitàries i de relacions públiques. Mai fins ara Vilanova i la Geltrú havia posat en marxa una campanya gastronòmica tan ambiciosa.
S'està treballant per obtenir i difondre una marca i una imatge pròpia per a la gamba de Vilanova. També s'estan preparant tastos a peu de barca, on es podrà degustar la gamba maridada amb una copa del cava de les Cuvées de Prestige de Freixenet D.S. mentre un pescador desvetlla tots els secrets sobre la captura en profunds fons marins d'aquest crustaci. També es preparen singulars i glamorosos sopars de gala centrats en la gamba, amb acompanyament musical,  al mateix lloc on se subasten, la Llotja de la Confraria de Pescadors de Vilanova. La campanya també inclourà unes jornades gastronòmiques amb la gamba vilanovina i el cava D.S. de Freixenet com a protagonistas als restaurants de la ciutat. Un primer acte de la campanya s'està organitzant per la tarda d’aquest dissabte 1 de juny a la plaça de les Neus de Vilanova, on s'oferiran degustacions de gamba des d'una barca i copes del cava D.S. de Freixenet. Aquesta primera acció s'emmarca en la fira vinícola Temps de Vi. A la presentació feta avui a tocar de les barques, enmig d'un fred vendaval, el director de Comunicació de Freixenet, Pere Bonet Ferrer, ha destacat que la gamba de Vilanova i el cava D.S. són un bon "assamblage" i ha remarcat l'atractiu gastronòmic de la ciutat. El patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova, Miquel Illa, ha mostrat la satisfacció dels pescadors per la campanya i ha explicat el nou logotip de la gamba: "una gamba de bigotis espectaculars en forma de cor, de batec, que és la nostra vida". El director general de Pesca de la Generalitat, Jordi Ciuraneta i Riu, ha volgut destacar la importància de la col·laboració público-privada mentre que l'alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha expressat la voluntat de la ciutat d'obrir-se al mar i projectar-se gastronòmicament amb un "maridatge excel·lent".

Cap comentari:

Publica un comentari