dijous, 16 de maig del 2013

Mig centenar de persones a l'amena presentació de Temps de Vi de Vilanova


Fotografia de Fèlix Pascual

Una conferència sobre l’emergència dels vins del Penedès i el Garraf i un divertit tast de vins del Garraf va protagonitzar ahir a la nit la presentació de la segona edició de la fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú, que es farà el primer cap de setmana de juny a la Rambla vilanovina. En l’acte de presentació, fet al restaurant Marejol, hi van participar mig centenar de persones. No hi van faltar destacats elaboradors de vins del territori, com els enòlegs Manel Aviñó (Can Ramon), Ramon Jané (Mas Candí), Jordi Valls (Valldosera), Iván Vega Alberdi (Vins del Massís), Laurent Corrio (Alemany i Corrio) o Jot Camps (que elabora sumolls, garnatxes, cabernets i xarel·los a Olivella). També hi van assistir els regidors vilanovins Gerard Figueras, Francesc Sànchez i Joan Martorell. La presentació la va obrir Carles Carbonell, organitzador de la fira amb Òscar Villagarcia. Carbonell va explicar els grans tastos de l’edició d’enguany, que protagonitzaran els cellers Alemany i Corrio (30 de maig), Mascaró (30 de maig), Jean Leon (31 de maig), Freixenet (l’1 de juny amb els vuit caves de les seves Cuvées de Prestige) i Agustí Torelló Mata (el 2 de juny en alta mar a bord d’un catamarà). Els interessats poden reservar plaça a info@tempsdevi.cat.
Òscar Villagarcia, que va tancar l’acte, ha mostrat la satisfacció per l’acte de dimecres: “tot va sortir perfecte, no es pot demanar més. Ha estat una gran arrancada de Temps de Vi". La conferència inaugural va anar a càrrec d’un servidor. En la conferència en va lloar les potencialitats del Garraf i els  molts passos endavant en un Penedès on encara queda molt per fer. El contingut de la conferència es por llegir al post http://vi-franc.blogspot.com.es/2013/05/els-nous-penedes-molt-per-fer-tot-i-el.html.
A l’amè tast, que va dirigir l’enòleg vilanoví Oriol Guevara amb la coordinació de Jose Gallego, copropietari del restaurant Marejol, es va fer palesa la qualitat, la singularitat i la diversitat dels vins del massís calcari del Garraf. Oriol Guevara va posar damunt la taula el debat sobre el que és un gran vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada