dimarts, 21 de maig de 2013

El primer formatge de cabra amb garrofa i vins del Baix Penedès, a les noves jornades de Terra i Taula




Terra i Taula ha organitzat per aquests mesos de maig i juny unes noves jornades on el protagonisme recaurà en el formatge del Penedès elaborat per Joan Martí de la Formatgeria Marvall del Vendrell. Com en totes les altres jornades els cuiners potenciaran gastronòmicament aquest producte de la comarca del Baix Penedès. Tot plegat maridat amb els vins proposats pels enòlegs de la zona. Joan Martí es va criar al món agrícola i amb el temps es va dedicar al conreu del cereal. Per aprofitar els excedents d’aquest, va començar amb la criança de bestiar (porcs i cabres), i aquí va ser quan va començar a elaborar formatges amb la llet de les cabres. Ara farà uns 15 anys que va decidir dedicar-se totalment a la producció de iogurts i formatges artesans de cabra, dedicació que li ha comportat participar en fires i concursos, obtenint el primer premi de formatger a la fira agrícola de París, com també a la Fira de Lladó i diversos premis de la Fira de Lactium de Catalunya. En questes jornades s’hi presentarà el primer formatge de cabra amb garrofa.
            Aquest formatge de garrofa està elaborat amb formatge de llet de cabra en què s’hi afegit farina de garrofa durant la seva elaboració. Aquest formatge segueix un procés de curació que afavaroreix i potencia el gust de la garrofa. Es podrà gaudir d’aquest formatge de garrofa durant les jornades gastronòmiques als restaurants i activitats organitzades pel col·lectiu Terra i Taula. 

Programa i més informació a: www.terraitaula.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada