dijous, 16 de maig del 2013

Joan Gil posa èmfasi en la importància del sector del vi i el cava al Penedès i la seva projecció de futur



En un Saló de Sessions de la Casa de la Vila de Vilafranca del Penedès molt concorregut, malgrat el mal temps, el vespre d’ahir dimecres va tenir lloc el tradicional pregó que és el preàmbul de les Fires de Maig, enguany protagonitzat pel secretari general de l’Associació Vinícola Catalana (AVC), la patronal del vi català, el penedesenc Joan Gil Sànchez. En la presentació de l’acte i del pregoner, la regidora i presidenta del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius, agraïa als expositors que seran presents a les fires “l’esforç per ser-hi i la confiança” en un certamen que mostra la diversitat econòmica i empresarial del Penedès. Rius va presentar Joan Gil com “un penedesenc que mai no té un No per treballar pel turisme i la promoció de Vilafranca i del Penedès”. En un pregó amb una primera part plena de vivències personals al voltant de les Fires de Maig, Joan Gil va recordar que les fires han estat sempre un aparador comercial del Penedès i que, gràcies a les fires i mercats i a la seva posició estratègica, Vilafranca s’ha fet gran. El secretari general de l’AVC va posar èmfasi en la tradició firal i vinícola de Vilafranca que va donar lloc l’any 1943 a la primera Fira del Vi, pionera a l’Estat espanyol, i en la denominació de Vilafranca l’any 1987 com a Ciutat Internacional de la Vinya i el Vi, a càrrec de l’Organització Internacional del VI (OIV). Joan Gil es va referir al protagonisme que ha anat assolint el sector del vi, l’enoturisme i la gastronomia dins les Fires de Maig, que va definir com “la gran fira multisectorial del Penedès, una oportunitat immillorable de contacte directe entre empreses i clients”.
En la darrera part del pregó Gil va posar èmfasi en la importància del sector del vi i el cava al Penedès i la seva projecció de futur. “El vi és esforç, il·lusió, treball, terra, passió, qualitat, turisme, medi ambient, territori...un univers particular. Ens hem de sentir orgullosos de ser d’aquesta terra”. Tenim un diamant en brut, que és l’enoturisme. L’hem de polir. Si sabem sumar, serà un extraordinari reclam de visitants que obrirà noves oportunitats econòmiques al Penedès”, va dir el secretari general de l’AVC. “Vam ser pioners en la primera fira del vi, en tenir un museu del vi, en tirar endavant la fermentació controlada, en regular les rutes del vi i el cava, en producció de vi ecològic, en tirar endavant experiències exitoses com el Vijazz o el Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola, en aplicar criteris de sostenibilitat al sector i aviat en tenir la primera Escola de Negocis dedicada al món del vi i el cava. Això és una demostració del caràcter emprenedor del Penedès”, ha conclòs Joan Gil.
Per cloure l’acte, Pere Regull, agraïa també a la comissió de Fires i als expositors l’esforç per ser-hi presents. “Les Fires de Maig són una demostració que l’economia del Penedès continua funcionant, malgrat la crisi. Imaginem-nos per un moment la quantitat de persones i treballadors que depenen de les empreses que seran presents a la fira. El sector econòmic del Penedès és a les Fires del Maig”, va afirmar l’alcalde. “Al Penedès tenim tradició, cultura, gastronomia, turisme, enologia...tenim potencial i ens n’hem d’autoconvèncer. Si d’alguna cosa serveix la crisi és per fer una pausa i planificar el Penedès que volem per al futur”, va reblar Pere Regull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada