dimecres, 22 de maig de 2013

Tan Natural 2012, l'aposta de Terra Remota per l'ull de llebre a l'Empordà



El celler empordanès d’Emma i Marc Bournazeau, Terra Remota, acaba de treure al mercat un nou vi que amplia la seva gamma: Tan Natural 2012, un monovarietal d'ull de llebre. Empesos per la tendència de plantar varietats millorants que va imperar als anys 90, van ser moltes les explotacions vitícoles que van apostar per l'ull de llebre a l'Empordà, juntament amb d'altres de reputació internacional similar, principalment cabernet sauvignon, Merlot i Chardonnay. No obstant, l'Ull de Llebre va gaudir de mala reputació ben aviat en aquesta zona: gra massa gros, poca concentració, vins de qualitat justa. Així, l'ull de llebre ha acabat formant part de cupatges, però mai ha protagonitzat cap dels grans vins que ha donat aquesta zona. Quan l'Emma i en Marc Bournazeau van decidir emprendre el projecte Terra Remota el 2006, molts van desaconsellar-los plantar ull de llebre a la seva finca de sòl granític. Tot i això, fidel al seu esperit inquiet i experimentador, Marc Bournazeau va decidir no descartar-la sense haver comprovat per si mateix la potencialitat d'aquesta varietat. L'experiència ha fet sortir de dubtes: “l'ull de llebre també pot donar qualitats òptimes a l'Empordà”, segons Terra remota.
Així neix ara Terra Remota Tan Natural 2012, un ull de llebre 100% elaborat amb raïms de la parcel·la "Marc", 1 ha. del total de 23 ha. que el celler té a la seva finca situada al peu de l'Albera. Des del celler el definiexen com a “Jove, ecològic, franc i sense artificis... tan natural.” S’ha convertit en l'entry level de Terra Remota amb un preu d'11 €.  Amb una producció d'unes 5.000 ampolles de 75 cl, Tan Natural 2012 de Terra Remota és un vi de color robí amb reflexos violacis, “que en nas descobreix aromes de raïms frescos i en boca tanins de gra molt fi que el fan molt agradable i fàcil de beure.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada