dimarts, 14 de maig de 2013

70 marques de 20 cellers de les Rías Baixas desembarquen a Barcelona



El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Rías Baixas va portar ahir els seus vins a Barcelona, on 20 cellers d'aquesta denominació van protagonitzar una presentació per donar a conèixer unes 70 marques al prescriptor català a l'Hotel Casa Fuster. Hi van assistir més de 700 persones. El president del Consell Regulador, Juan Gil d'Araujo, va explicar que “aquest acte està dirigit a prescriptors catalans, que van poder degustar des de vins de les anyades 2011, especialment, a alguna del 2012, elaboracions especials com a vins amb fusta, maceracions carbòniques i també alguna novetat com escumosos que van sortir per primera vegada aquest Nadal amb la contraetiqueta de Rías Baixas”. A més d'aquest acte, el Consell Regulador també ha organitzat un tast amb sumillers catalans, dirigida per un tècnic d'aquesta denominació. Catalunya és un mercat madur en el consum de vins blancs de qualitat, les seves denominacions d'origen ho demostren: “Aquesta és la cinquena visita, la meva primera com a president, que fem al mercat català”, afirma Juan Gil d'Araujo, que indica que “Barcelona ha estat històricament el primer mercat en el qual s'han venut els nostres vins. Fins i tot abans que naixés la Denominació d'Origen hi havia empreses que venien els seus vins en aquest mercat”.
            “Fruit de l'esforç i el treball realitzat pels cellers i amb el suport de les accions de màrqueting i promoció que desenvolupa el Consell Regulador com són les presentacions de vi que es realitzen en tota la península, els vins de Rías Baixas consoliden el seu posicionament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Després de les denominacions d'origen catalanes, els vins de Rías Baixas són uns dels vins amb denominació més consumits a Barcelona i a Catalunya”, admet el secretari general de la Denominació, Ramón Huidobro. Afegeix que “a Catalunya comptem amb una important representació de gallecs en el teixit empresarial, molts d'ells dedicats als negocis d'hostaleria en els quals actuen com a ambaixadors d'aquests vins gallecs i, uns altres com a consumidors dels mateixos”. El secretari general de la Denominació va destacar “l'esforç del sector, que en els últims 15 anys ha apostat per l'exportació i que en les seves 25 anys de vida ha passat dels 400 als 6.700 viticultors, amb tot el que això suposa quant a assentar població en el rural i generar riquesa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada