dimarts, 21 de maig de 2013

Primera ‘instameet’ del Penedès i maridatge de vins del Penedès i formatges del món, a les sisenes jornades de la Penedesfera La primera trobada que es realitza al Penedès d’aficionats a fer fotografies mitjançant l’aplicació mòbil instagram se celebrarà a Calafell durant les 6es Jornades de la Penedesfera, les quals se celebraran del 24 al 26 de maig, coincidint amb la XII Fira del Mar. L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, que recentment ha superat els 1.000 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP).
        En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, comptarà amb la col·laboració de l’Associació Patí Català de Calafell Mar Mític Mar Lúdic i del Patronat de Turisme de Calafell com a organitzador de la fira, així com les entitats del municipi directament vinculades al fascinant món del mar. L’objectiu aquest any serà, doncs, “apropar a internet i les xarxes socials el món mariner i pescador tradicional”.
        Com principal acte serà la primera ‘instameet’ del Penedès, l’inici d’una nova comunitat d’usuaris de la fotografia mòbil a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. Aquesta tindrà el seu inici el dissabte a les 11 hores des de la Confraria de Pescadors, al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu de la Platja de Calafell, on es donarà la benvinguda als instagramers participants a càrrec de l’Entitat Fotogràfica de Calafell i Comarca Enfoca per compartir totes les experiències que s’organitzen dins la Fira del Mar a la població i així poder gaudir-ne fotografiant i pujant les imatges captades a les xarxes socials instantàniament. A més a més hi haurà un concurs fotogràfic on les sis fotografies amb el hashtag o etiqueta #Penedesfera que al final de l’esdeveniment tinguin més ‘likes’ o ‘m’agrada’ a instagram seran premiades amb diversos productes i serveis turístics de Calafell, de manera que seran els mateixos usuaris els que faran de jurat d’aquest rally fotogràfic. El dia abans, divendres a les 19 hores, tot començarà amb un Vins&Blogs a la Destileria del Patí Català Calafell amb maridatge de vins del Penedès i formatges del món a càrrec de Xerigots. En el mateix emplaçament, diumenge a les 11 hores, l’Unió de Productors i Cuiners del Baix Penedès Terra i Taula rebrà el maridatge virtual de l’eina ‘El Teu Sommelier’ de Vidirecte.cat amb la presentació dins un tast gastronòmic dels principals productes del camp de la Costa Daurada amb estrena inclosa de nous productes de l'associació. Tots els actes són gratuïts, només cal una inscripció prèvia al web http://www.penedesfera.cat. El hashtag a twitter serà #Penedesfera.
            Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa. Les jornades estan adreçades als penedesencs, de fora d’aquest territori i a tothom que vol introduir-se en aquest mitjà de comunicació. La Fira del Mar de Calafell agafarà aquest 2013 el relleu de les seus en anteriors edicions: Vallformosa Winery Convention Center de Vilobí del Penedès (2012), Ateneu Igualadí d’Igualada (2011), Universitat UPC de Vilanova i la Geltru (2010), Museu Vil·la Casals de Sant Salvador al Vendrell (2009) i Saló d’Espectacles de l’Unió del Casal Gelidenc de Gelida (2008).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada