dilluns, 20 de maig de 2013

David Barro García representarà Astúries i Cantàbria al concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’David Barro García, sumiller de Coalla Gourmet, s’ha proclamat aquest dilluns a Oviedo guanyador de la sisena semifinal del Concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’, la final del qual tindrà lloc el 2014. Al concurs, organitzat pel Consell Regulador del Cava, hi han competit més de 20 sumillers d’Astúries i Cantàbria, tant professionals com estudiants de diferents escoles d’hostaleria. El segon classificat, que ha obtingut una beca de 1.000 euros, ha estat Juan Luis García Ruiz, sumiller del restaurant Casa Marcial d’Arriondas (Astúries), amb dues estrelles Michelin. Segons el director tècnic del Consell Regulador del Cava i director del jurat, Francisco González, el nivell dels participants al certamen “ha estat molt alt i ha estat molt disputat, ja que els set primers tenien un nivell molt alt i semblant entre ells, però ha destacat el guanyador pel seu elevat nivell”. A més, González ha assenyalat la importància d’aquest concurs pel Consell Regulador del Cava, ja que ajuda a saber “quin nivell de coneixement tenen els sommeliers d’Espanya del nostre producte”.
El guanyador del Concurs ‘Millor sommelier d’Espanya en Cava’ per Astúries i Cantàbria,         David Barro García, que ha rebut una beca de 2.000 euros i una medalla d’or, ha manifestat que valora molt que se li reconegui el coneixement que té del cava “i dels escumosos en general, pels quals sempre ha estat molt interessat”. A més, ha admès sentir-se molt sorprès, “perquè l’última vegada que em vaig presentar a un concurs va ser el 2004 i, després de tant de temps, ara he guanyat el que suposa un nou reconeixement a la meva carrera”. Per part seva, el segon classificat, Juan Luis García Ruiz, ha explicat: “Aquest premi significa molt per a mi, és molt important ja que jo sóc de Múrcia i vaig venir a Astúries, una terra desconeguda, per formar-m’hi; i és aquí on ara he rebut aquest reconeixement”. “El cava és un vi molt versàtil i una beguda molt interessant per oferir sempre als clients”, ha afegit García, que ha expressat el seu agraïment per la formació rebuda.
Durant la jornada, sumillers d’Astúries i Cantàbria s’han enfrontat a dos caves per intentar aconseguir una plaça a la Final i s’ha realitzat un recorregut a través del cava de la gastronomia espanyola.  A primera hora els participants han assistit a una ponència professional sobre el món del cava impartida per Francisco González. A continuació, els concursants s’han sotmès a una prova escrita sobre el món del cava i a un test a cegues, on han hagut de desxifrar, només amb la guia del seu olfacte, quin tipus de cava amagava cada copa.  El jurat en aquesta ocasió ha comptat amb la participació de Francisco González, director tècnic del Consell Regulador del Cava; Juan Muñoz, sommelier, Ceferino Cimadevilla, president de l’Associació de Sommeliers d’Astúries i José Luis de la Peña, vicepresident de l’Associació de Sommelier d’Astúries
            Aquest concurs, de caràcter bianual, compta amb la direcció del sumiller Juan Muñoz Ramos. Es porta a terme a 12 ciutats i la gran final tindrà lloc el 2014, quan s’escollirà el ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’. El 2012 es van celebrar les semifinals d’Aragó i Castella Lleó. Fernando Mora Torrijo, propietari del portal de vins www.thegaragewine.com i col·laborador de Latidos de Vinos, representarà Aragó i Diego Muñoz Gómez representarà Castella Lleó, sommelier del restaurant 'La Lobita' de Navaleno a Sòria (www.lalobita.es). El 2013 s’han celebrat la semifinal d’Andalusia Occidental, que estarà representada per José Joaquín Cortés i la quarta semifinal a Andalusia Oriental, de la qual n’ha resultat guanyador Francisco Rubiales. Catalunya i Balears estaran representades per Albert Teixidó, que va ser escollit el passat 14 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada