Marcelo Desvalls, propietari i enòleg
de Finca Viladellops i vicepresident de l’Associació de Viticultors del Massís
del Garraf, ha manifestat en declaracions fetes a aquest blog que el seu vi de
xarel·lo fermentat en bóta Finca Viladellops 2011 “no és millor que d’altres de
gamma alta del Penedès”. Aquestes
declaracions les ha fet arran la medalla d’or que es va endur divendres passat en
el marc de la gala-sopar del 47è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès. Desvalls,
tot i reconèixer que a nivell personal li fa “il·lusió” la medalla, també
encoratja a la DO Penedès i a l’Acadèmia
Tastavins del Penedès per aconseguir de cara a l’any que ve hi hagi més vins "de
categoria" al concurs. Són diversos els elaboradors del Penedès que critiquen obertament
aquest Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, i molts els que no hi volen
participar. En el darrer lliurament de premis no es va convidar la premsa i algú
es va oblidar de treure a les taules, fins i tot, els vins de Covides. També hi ha qui pensa
que el fet que la medalla de platí se l’hagi endut un vi de cooperativa de preu
modest “no ajuda a prestigiar el Penedès”.
El propietari de Finca
Viladellops també es mostra crític, d’altra banda, amb el concurs per escollir
el millor xarel·lo
en un tast a cegues organitzat per l’Aula de la Vinya i el Vi de Sant Pere
Molanta de Raimon Sadurní. En la seva darrera edició, celebrada els dies 18 i 19 d’abril
passats, es va imposar Fanio 2011, d’Albet i Noya (Sant Pau d’Ordal). En segon
lloc es va classificar Desig 2011, de Mas Candí de Les Gunyoles d’Avinyonet del
Penedès. La tercera plaça va ser per al Nun Vinya dels Taus 2011 d’Enric Soler
(Cal Raspallet Viticultors del barri de Sabanell). Segons Marcelo Desvalls, “estic
d’acord amb que es facin iniciatives que dignifiquin el Penedès però el que no
pot ser és que tasti a cegues un club d’amics on hi ha elaboradors que
participen amb els seus vins en el concurs”. Desvalls no ha volgut donar noms,
però en aquesta darrera edició va tastar fins i tot el president de la DO Penedès
i copropietari d’Albet i Noya, Josep Maria Albet i Noya, o persones vinculades
al celler Mas Candí. Tant el vi d’Albet i Noya com el de Mas Candí van estar
al quadre d’honor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada