dimecres, 1 de maig de 2013

Finca Viladellops, crític amb el Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès i amb el de l’Aula de la Vinya i el Vi



Marcelo Desvalls, propietari i enòleg de Finca Viladellops i vicepresident de l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf, ha manifestat en declaracions fetes a aquest blog que el seu vi de xarel·lo fermentat en bóta Finca Viladellops 2011 “no és millor que d’altres de gamma alta del Penedès”.  Aquestes declaracions les ha fet arran la medalla d’or que es va endur divendres passat en el marc de la gala-sopar del 47è Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès. Desvalls, tot i reconèixer que a nivell personal li fa “il·lusió” la medalla, també encoratja  a la DO Penedès i a l’Acadèmia Tastavins del Penedès per aconseguir de cara a l’any que ve hi hagi més vins "de categoria" al concurs. Són diversos els elaboradors del Penedès que critiquen obertament aquest Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, i molts els que no hi volen participar. En el darrer lliurament de premis no es va convidar la premsa i algú es va oblidar de treure a les taules, fins i tot, els vins de Covides. També hi ha qui pensa que el fet que la medalla de platí se l’hagi endut un vi de cooperativa de preu modest “no ajuda a prestigiar el Penedès”.
El propietari de Finca Viladellops també es mostra crític, d’altra banda, amb el concurs per escollir el millor xarel·lo en un tast a cegues organitzat per l’Aula de la Vinya i el Vi de Sant Pere Molanta de Raimon Sadurní. En la seva darrera edició, celebrada els dies 18 i 19 d’abril passats, es va imposar Fanio 2011, d’Albet i Noya (Sant Pau d’Ordal). En segon lloc es va classificar Desig 2011, de Mas Candí de Les Gunyoles d’Avinyonet del Penedès. La tercera plaça va ser per al Nun Vinya dels Taus 2011 d’Enric Soler (Cal Raspallet Viticultors del barri de Sabanell). Segons Marcelo Desvalls, “estic d’acord amb que es facin iniciatives que dignifiquin el Penedès però el que no pot ser és que tasti a cegues un club d’amics on hi ha elaboradors que participen amb els seus vins en el concurs”. Desvalls no ha volgut donar noms, però en aquesta darrera edició va tastar fins i tot el president de la DO Penedès i copropietari d’Albet i Noya, Josep Maria Albet i Noya, o persones vinculades al celler Mas Candí. Tant el vi d’Albet i Noya com el de Mas Candí van estar al quadre d’honor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada