divendres, 28 d’octubre de 2011

Ses Vernes, un nou projecte a Blanes


No sembla que la crisi eviti que encara sorgeixin nous projectes vitivinícoles. A Blanes un nou projecte familiar de productes artesans acaba de treure al mercat els seus dos primers caves, de producció molt limitada. El seu eslògan és 'cava artesà fet amb raïm de Blanes'. L'empresa està regentada per Climent Polls i Montserrat Saura. El projecte es diu Ses Vernes.Ja he tastat un dels dos productes, el Brut Nature Ses Vernes, elaborat amb xarel·lo i amb subirat parent. He trobat un cava amb certs aromes primaris (aportats per la subirat parent), afruitat i amb carbònic viu, de bombolla petita. És fresc tot i els seus 14 mesos de criança i presenta una marcada acidesa. Potser són un pèl excessives les seves notes cítriques (pell de llimona), que tenen força recorregut.


Neix Ses Vernes, nou projecte vinícola a Blanes


Ses Vernes, un nou projecte vinícola familiar presenta al mercat dos caves fruits exclusius dels raïms de la seva finca blanenca.

Blanes, setembre 2011
La finca Ses Vernes de Blanes, situada al paratge dels Tres Turons a la comarca gironina de la Selva, neix de la il·lusió per continuar la tradició vitivinícola de la zona i elaborar productes artesanals de qualitat que transmetin les bondats d’una terra on conflueixen mar i muntanya.
Els dos caves amb què aquesta empresa familiar, regentada per Climent Polls i Montserrat Saura, ha engegat el seu projecte s’elaboren a partir d’un procés curós de conreu de la vinya i d’una verema manual que permet una selecció rigorosa dels gotims. El procés artesanal posterior amb què s’obté el vi i finalment el cava donen com a resultat un producte original i elegant.
Aquests caves de producció limitada, s’elaboren amb els raïms de les sis quarteres úniques de vinyes que posseeix la finca. El Brut Nature Ses Vernes, amb un original cupatge de les varietats autòctones Pansa Blanca (Xarel·lo) i Malvasia, és un cava molt elegant que presenta bombolles fines integrades, i una bona evolució de la seva criança de més de 14 mesos. Igualment, el rosat Brut Vinya de Rosa, fruit de les varietats pròpies Garnatxa i Monastrell, és un cava rodó i equilibrat que ofereix un llarg recorregut. Ideals per acompanyar la gastronomia marítima de la zona.

Art i respecte a la natura en l’etiquetatge
A la finca Ses Vernes es té cura de tots els detalls. L’art també hi és present. El disseny de les etiquetes és de l’artista blanenca Laia Bedós Bonaterra i s’inspira en el procés d’elaboració del cava. Cal sumar-hi, a més, l’aposta per l’etiquetatge ecològic, fet de paper de pedra, una alternativa al paper convencional i al plàstic.
A Ses Vernes recorden i homenatgen en el nom del seu cava rosat l’insigne escriptor Joaquim Ruyra, que tan bé va saber retratar aquest paisatge de mar i muntanya. L’esperit lluminós i alegre que aquest escriptor  atribuïa a aquesta terra i a la seva gent els serveix de font d’inspiració a l’hora de crear els seus productes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada