Unió de Pagesos ha acusat el Departament que dirigeix el conseller Josep Maria Pelegrí de "deixadesa de funcions". Li reclama un estudi català d'impacte sobre la reforma de la PAC, així com una comissió d'estudi i seguiment:
El sindicat considera que el Departament incorre en una deixadesa de funcions en reclamar al Govern de l’Estat estudis d’impacte econòmic a Catalunya sobre aquesta proposta
Unió de Pagesos exigeix al conseller Pelegrí un estudi català d’impacte i la creació d’una comissió d’estudi i seguiment sobre la proposta de reforma de la PAC
Unió de Pagesos exigirà demà, en la reunió que mantindrà amb el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, a Lleida per abordar la proposta de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), que compleixi amb les responsabilitats que li pertoquen i que el propi Departament realitzi un estudi d’impacte econòmic i territorial a Catalunya sobre aquesta proposta de la Comissió Europea feta pública el passat 12 d’octubre. El sindicat farà aquesta petició al conseller amb la finalitat de disposar d’estratègies i propostes catalanes que garanteixin una PAC útil i equitativa per a la pagesia catalana, així com la creació i la posada en marxa immediata d’una comissió de seguiment i estudi de la Taula de Foment i Modernització Agrària i Rural (Decret 373/2000, de 21 de novembre) sobre la proposta de reforma de la PAC.
Unió de Pagesos de Catalunya considera que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural incorre en una deixadesa de funcions a l’hora d’abordar la reforma de la PAC, ja que segons un comunicat fet públic el passat dia 13, el conseller anunciava la seva intenció de traslladar al Govern de l’Estat la reclamació urgent “que s’elaborin quan abans els estudis d’impacte econòmic del què pot suposar aquesta nova PAC per al sector en el conjunt d’Espanya i a Catalunya...”.
El sindicat recorda que l’Estatut d’Autonomia (article 116) estableix com a competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya la matèria d’agricultura i ramaderia, la qual inclou, entre altres competències, la regulació i el desenvolupament de l’agricultura, la ramaderia i el sector agroalimentari, així com el desenvolupament integral i la protecció del món rural. El mateix Estatut d’Autonomia, en el seu Capítol II. Relacions de la Generalitat de Catalunya amb la Unió Europea del Títol V. De les relacions institucionals de la Generalitat estableix, entre altres, com participa la Generalitat de Catalunya en la formació de les posicions de l’Estat davant les institucions europees i la participació directa en les institucions i organismes europeus.
Si això ha anat així. El Conseller no només incorre en competències sinó que a més incorre en incompetència de lideratge, no ha d'esperar que altres li facin el números, així com en manca de política nacionalista i actua com a simple gestor.
ResponElimina