diumenge, 16 octubre de 2011

Flaire a Garraf


Alemany i Corrio va presentar aquest dissabte en un sopar-maridatge al restaurant Marejol de Vilanova el seu nou vi blanc, un xarel·lo fruit de vinyes del massís del Garraf elaborat per encàrrec del restaurant vilanoví. Només s'han elaborat 500 ampolles d'un vi molt varietal amb tocs minerals que ha estat batejat amb el nom de Flaiure. Es tracta d’un xarel·lo fermentat i criat en bótes de roure francès de 700 litres. S’ha volgut preservar la frescor i les notes que caracteritzen la varietat xarel·lo, com el fonoll. En definitiva, s’ha volgut mostrar le xarel·lo sense artificis, combinant la frescor en nas amb cert greix i complexitat a la boca. El vi, que es va embotellar a mitjan mes de maig passat, es mostra ara molt rodó. És de l’anyada 2010. Irene Alemany i Laurent Corrio van omplir el Marejol amb un sopar-maridatge en el qual van mostrar la seva filosofia, una vitivinicultura compromesa amb el medi ambienty. És admirable aquest projecte que sobreviu tot i no sotmetre's ca les pressions comercials i que expressa amb radicalitat el terrer on neixen els seus raïms. El Penedès és afortunat de poder comptar amb l'entusiasme d'aquesta parella d'elaboradors que treballa per expressar una identitat singular i per obtenir la màxima qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada