dimecres, 12 d’octubre del 2011

Pati Núñez renova l'etiqueta del Brut Nature de Recaredo



No descobriré ara aquí la força creativa i l'excel·lència de la dissenyadora Pati Núñez. Crec que a Recaredo ha tornat a fer una molt bona feina. Anteriorment ja havia fet l'etiqueta del Turó d'en Mota. Aquestes tradicionals caves de Sant Sadurní d'Anoia han  renovat l'etiqueta del seu Brut Nature. Segons afirma Ton Mata, "hem procurat actualitzar l’etiqueta sense perdre l’essència de l’anterior, tot plegat ens ha costat més d’un any". Reconeix, però, que "és més difícil modificar una etiqueta històrica que fer-la nova, però personalment estic molt content del resultat. Crec que la Pati Núñez ha fet una molt bona tasca". A les imatges us adjunto l'abans i el després del canvi. També us adjunto la nota del Brut Nature de Recaredo 2007, que estrena la renovada etiqueta:

COLLITA 2007
VARIETATS:
50% XAREL·LO
38% MACABEU
12% PARELLADA

CRIANÇA EN AMPOLLA Des de 40 mesos.
Dada indicada a la contraetiqueta
Elaborat exclusivament amb vinyes de la zona vitícola de l’Alt Penedès, és un cava que representa tant la diversitat de sòls calcaris com la diversitat microclimàtica de la part més oriental de la comarca de l’Alt Penedès. No s’utilitzen herbicides ni insecticides d’origen químic. Només adobs orgànics d’origen natural. Verema realitzada totalment a mà. Un 3% del cupatge correspon a vins que han fet una lleugera criança en bóta de roure. Vinificació, elaboració i criança realitzada íntegrament a les nostres caves. La presa d’escuma i la criança en botella en contacte amb les “mares” es realitza exclusivament amb tap de suro natural. El suro és sostenible, reciclable i idoni per a preservar el sentit originari d’un Cava de llarga criança. Aclarit en pupitres de forma manual. “Desgorjat” realitzat a mà sense congelar el coll de l’ampolla, professionalitat artesana i respecte pel medi ambient. És un Brut Nature totalment sec, sense addició de sucre d’expedició. Data de “desgorjat” indicada a la contraetiqueta. Recomanem conservar les ampolles a una temperatura d’uns 15ºC, amb la finalitat de respectar-ne les seves característiques i assegurar una bona evolució. Recomanem degustar-lo a una temperatura de 8ºC.

1 comentari: