divendres, 7 d’octubre de 2011

Seminari del cava a Nova York
El Consell Regulador del Cava i l’ICEX impulsen per primera vegada un seminari del cava en el Great Match de Nova York

·        Es tracta de la fira de vins espanyols més important i que es celebra anualment a Manhattan

·        El Cava va vendre més de 17,5 milions d’ampolles als Estats Units al 2010, el que suposa un increment del 18,2% respecte a l’any anterior

·        Les vendes de Cava s’han doblat en els últims 10 anys als Estats Units, que és el quart país importador a l’actualitat


Nova York, 7 d’octubre del 2011.- El Consell Regulador del Cava  i l’Institut de Comerç Exterior (ICEX) han impulsat un seminari sobre el Cava en el marc del Great Match de Nova York, de la mà de la prestigiosa sumillier Marnie Old. Es tracta de la primera vegada que es celebra aquesta iniciativa a la fira, la més important sobre vins espanyols i que es celebra anualment en el Metropolitan Pavilion de l’illa de Manhattan.

El president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, va explicar l’interès del mercat americà per al sector. “És un públic jove, inquiet per descubir nous productes, que valora la gastronomia i un vi amb el que pots disfrutar degustant-lo en qualsevol moment del dia”, va destacar.

El Cava va vendre als Estats Units més de 17,5 milions d’ampolles l’any 2010, el que suposa un increment del 18,2%. En els últims 10 anys, el Cava ha aconseguit doblar les vendes en aquest país, ja que l’any 2001 es van vendre 8,5 milions d’ampolles. Segons les últimes dades, els Estats Units són el quart país importador de Cava.

Marnie Old, que va ser l’encarregada d’impartir un seminari, va explicar que “la majoria d’americans associen Espanya com un país que produeix vi negre”, tot i que va matitzar que “els amants del vi saben que Espanya és també líder mundial en l’elaboració de vins escumosos”.

Segons Old, els americans valoren “la qualitat excepcional” dels caves. Per a la sumillier, “les vendes del Cava als Estats Units viuen un molt bon moment perquè els compradors astuts han descobert que poden disfrutar d’una beguda de luxe a un preu molt aceptable”.

Els Caves més demandats als Estats Units són els bruts, els rosats i els reserves, que envelleixen llargs mesos a l’ampolla. Segons Marnie Old, el Cava és una beguda perfecta per a un sector que valora els vins de qualitat “lleugers, més brillants i que combina bé amb qualsevol tipus d’àpats”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada