dijous, 6 d’octubre de 2011

18 milions de quilos menys de raïm, a la DO Cava

Després del polèmic plenari d'ahir, avui el Consell Regulador del Cava ha fet públiques les dades sobre la verema d'enguany:

VEREMA DEL CAVA 2011
El cava celebra dissabte, 8 d’octubre, la Verema 2011 a Madrid i Barcelona


La verema del cava ha recollit aquest any 300 milions de quilos de raïm

Dels quals optaran a la qualificació de vi base un 185 milions de litresMadrid, 6 de octubre del 2011.- La verema del cava ha recollit 300 milions de quilos de raïm aquest any, 18 milions menys que l’any passat, dels quals obtindran la qualificació de vi base uns 185 milions de litres segons les dades facilitades pel Consell Regulador del Cava.

La verema del cava, que ha finalitzat aquesta setmana, ha estat més curta del que és habitual. Les altes temperatures a la primavera van despertar abans la parada hivernal i s’han mantingut durant tot el període vegetatiu que es va avançar uns deu dies amb respecte a la mitjana històrica, així com a la maduració del raïm. Es va començar la verema el dia 2 d’agost i en funció de les varietats s’ha avançat una setmana la seva recollida. “La característica principal d’aquesta verema ha estat l’excel·lent sanitat del fruit amb un període de recollida sense incidències meteorològiques que ha facilitat una verema ordenada”, manifesta Gustavo García Guillamet, president del Consell Regulador del Cava, i afegeix “el raïm ha donat uns paràmetres analítics molt adients per a l’elaboració del vi base Cava que es presagia excel·lent”.

Tanmateix, l’etapa de maduració de les diferents varietats ha estat ordenada i la seva recollida s’ha dut a terme minuciosament en funció de les característiques que hi aportaven els raïms, per la seva acidesa i graduació. Aquestes bones pràctiques de selecció del raïm han permès l’obtenció d’uns mostos òptims. “Cal destacar que el Cava s’obté de la barreja de diferents varietats de raïm i aquestes aporten al vi base unes característiques especials que potencien i complementen les propietats de la resta, això permet que a cada anyada puguem descobrir les particularitats del cava”, ha senyalat García Guillamet.

El Consell Regulador del Cava té inscrites 31.858 hectàrees de vinyes en producció. La verema es va iniciar a primers d’agost amb la recollida de la chardonnay i pinot noir, i a mitjans del mateix mes es van començar a recollir les varietats principals com la macabeu i progressivament la xarel·lo i parellada.


Aperitiu amb cava a Madrid i Barcelona 


Amb motiu de la verema, el Consell Regulador del Cava organitza dissabte, 8 d’octubre, la celebració de la novena edició de la Verema del Cava a la Plaza Mayor de Madrid i, per primera vegada, es realitzarà aquesta acció al barri del Born de Barcelona, davant la Catedral de Santa Maria del Mar. Durant la jornada, milers de madrilenys i barcelonins prendran l’aperitiu amb una copa de cava acompanyada de les tapes típiques.

D’altra banda, el Consell Regulador del Cava posarà un photocall amb una ampolla de cava i tots els que es facin una foto seran premiats amb una degustació d’aquest vi escumós i un aperitiu. A més, se’ls hi donarà un codi per poder descarregar-se la seva foto del Facebook del Consell Regulador del Cava (www.facebook.com/crcava).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada