diumenge, 23 octubre de 2011

El balanç de verema d'Alella Vinícola


Sovint, quan es fan valoracions d'actes o de veremes, es tendeix a només destacar els aspectes més positius. Sovint no es fa autocrítica o s'amaguen aquelles qüestions que no interessa massa que se sàpiguen. A Alella Vinícola han fet una valoració més aviat realista de la verema d'enguany sense perdre, això sí, el to optimista:

Alella Vinícola fa balanç després de la verema 


“Aquest ha estat un any que ha obligat a treballar més del què és normal”, explica Xavier Garcia, enòleg i director tècnic del celler Alella Vinícola. La verema 2011 ha estat atípica, força particular, ja que ha calgut afrontar-la després d’una primavera i un juliol anormalment plujosos i uns mesos d’agost i setembre calorosos i marcats per la manca d’aigua. “La planta ha patit i ha calgut equilibrar la producció tallant i llençant raïms abans de la maduració. També ha estat necessari triar molt bé el raïm, hem arribat a veremar fins a tres vegades la mateixa parcel·la”, comenta Garcia. Tot plegat ha significat que el nombre total de quilos collits és un 10% inferior que a la verema 2010. Malgrat tot, a Alella Vinícola es mostren optimistes: “els vins blancs i rosats que tenim en marxa presenten molta qualitat i apunten molt bones maneres. Els negres encara es troben en procés de maceració i estem treballant molt per mantenir la qualitat que desitgem per als nostres productes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada