dimarts, 29 de novembre del 2011
Palmela, la Ciutat Europea del Vi 2012
La xarxa Europa de Ciutats del Vi (RECEVIN) s'ha reunit a Vilafranca. El principal acord que s'ha adoptat a la capital de l'Alt Penedès és que una petita vila portuguesa, de la regió de Lisboa, serà la Ciutat Europea del Vi 2012:
La xarxa europea de cituats del vi, RECEVIN, escull Palmela com la ciutat europea 2012
El consell d’administració de la xarxa es reuneix a Vilafranca i el seu alcalde, Pere Regull, agraeix la confiança mostrada per la celebració d’aquesta important reunió en el municipi vilafranquí
La ciutat portuguesa de Palmela va ser la guanyadora en la primera edició de la Ciutat Euroepa del Vi 2012. Aquesta va ser la resolució adoptada durant tota la jornada de treball de RECEVIN que va tenir llloc ahir a Vilafranca del Penedès. RECEVIN és la xarxa Europa de Ciutats del Vi, integrada per ciutats o grups de ciutats productores de vi de la Unió Europea, i es caracteritzen per tenir una forta dependència de la vitivinicultura, i estar ubicades a zones protegides per denominació de qualitat dels seus vins.
En el transcurs de la reunió, que va aplegar 13 representants de països d’arreu d’Europa, integrants de la xarxa RECEVIN, es van arribar a conclusions i compromisos relacionats tots amb la importància d’organitzar-se cada vegada més estretament per potenciar els territoris (ciutats i zones) que depenen del vi i del seu entorn, així com reforçar els vins com a marca d’identitat i assolir el reconeixement del Parlament europeu.
El President de RECEVIN, Paulo Jorge Vieira Varanda, alcalde de Cartaxo (Portugal), va agrair especialment la ciutat amfitriona de la reunió, Vilafranca del Penedès, i el seu alcalde, Pere Regull, el tracte rebut i la bona predisposició per enfortir, encara més, les relacions. Segons Paulo Jorge Vieira, “el principals objectius de la nostra xarxa són reforçar els vins com a marca de territori, reconeguts a Europa, i la defensa de la nostra cultura, economia i tradició. És molt important centrar la nostra feina en demostrar que el vi no és només una beguda, són anys de feina, esforç, i símbol d’identitat. En aquest nou cicle que avui comença estem preparats per complir aquests objectius.” A més, va voler felicitar tots els membres de la xarxa RECEVIN per la seva implicació en la celebració del dia europeu de l’enoturisme. “Estem orgullosos i feliços dels resultats aconseguits. Són més de 600 territoris els que han commemorat aquest dia, amb activitats de diversos àmbits (cultural, gastronòmic, d’oci, econòmic...).”
D’altra banda, durant la intervenció de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va destacar d’entre les iniciatives acordades, “fer lobby per potenciar les ciutats i zones que depenem del món del vi. Treballarem amb stages arreu d’Europa per potenciar aquella zona. I sobretot, intentarem que el Parlament europeu també ens reconegui “.
L’alcalde de Vilafranca també va agrair que en la ronda itinerant de les reunions de RECEVIN arreu dels països que l’integren, “aquesta reunió tant cabdal se celebrés a Vilafranca. Agraïm aquesta mostra de confiança.”
Resultats de la votació a la ciutat europea del vi
En el marc de les activitats de promoció i difusió de l’enoturisme, RECEVIN es va plantejar la proclamació anual de la Ciutat Europea del Vi. D’aquesta manera, la ciutat guanyadora tindrà l’oportunitat de projectar la seva riquesa, diversitat i els trets comuns de la cultura del vi del territori a nivell europeu.
Aquest concurs a la ciutat europea del vi tindrà caràcter rotatori arreu dels diversos països que integren la xarxa RECEVIN, i durant la reunió d’ahir es va proclamar la ciutat portuguesa de Palmela, com la guanyadora de ciutat europea del vi 2012. En aquesta ocasió els candidats eren de Portugal per ser el país que obre aquest concurs itinerant.
Properes edicions
També es va fer públic l’ordre dels països (i per tant les seves ciutats) que ostentaran a la ciutat europea del vi: Itàlia, el 2013; Espanya, el 2014; i França, el 2015.
Com a conclusió i tasques de futur es va volen evidenciar la gran oportunitat que representa ostentar a la capitalitat europea del vi per ensenyar tot allò que envolta el seu procés i els aspectes que el revaloritzen.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada