diumenge, 13 de novembre del 2011

7.000 degustacions de montsants a Barcelona


Més de 7.000 degustacions i una molt bona afluència de visitants és el resulttat del fet que la DO Montsant es 'plantès' aquest dissabte a Barcelona. Una altra cosa ha estat el poc ressò mediàtic que ha tingut la iniciativa tret dels blogs i mitjans digitals. Aquest és el balanç que n'ha fet l'organització (es parla d'èxit):

Èxit de la Mostra i Tast de Vins “Montsant es planta a Barcelona” 

Els 26 cellers participants serveixen prop de 7.000 degustacions
La DO Montsant arrela a Barcelona després de plantar-s’hi aquest dissabte. I és que la jornada “Montsant es planta a Barcelona” deixa una gran afluència de visitants i prop de 7.000 degustacions servides per part dels 26 cellers que van participar a la mostra, que va tenir lloc just davant del Mercat de Santa Caterina. 
Objectiu complert per part de la DO, que arribava a la ciutat comtal amb la voluntat de seguir donant a conèixer els seus cellers i vins entre els consumidors finals. I és que, per a la DO Montsant, que exporta 2/3 parts de la seva producció, no deixa de ser important dur a terme accions de promoció en el mercat català i en un emplaçament tan significatiu com és Barcelona.
La mostra i tast de vins “Montsant es planta a Barcelona”, que va tenir lloc dissabte, era un dels actes destacats en les celebracions del 10è aniversari de la DO Montsant, una DO ubicada a la comarca del Priorat i que, tot i la seva joventut, té al seu darrera una llarga tradició vitivinícola.
Cellers Participants
EL VI A PUNT - MAS D'EN CANONGE - NOGUERALS - CELLER CEDO ANGUERA - MARIE AMELIE PONCE (SUI GENERIS)- VINYES DOMEMECH - ACUSTIC CELLER - CELLER EL MASROIG - ORTO VINS - CELLER LOS TROVADORES - PORTAL DEL MONTSANT - FICARIA VINS - CELLERS UNIO - ALFREDO ARRIBAS - VINS DE MAS SERSAL - VINYES D'EN GABRIEL - CELLER ELS GUIAMETS - COOPERATIVA D'ULLDEMOLINS - COOPERATIVA FALSET MARÇA - CELLER DE CAPAÇANES - BARONIA DE MONTSANT - EL VI DELS 20 - CELLERS SANT RAFEL - MAS DE L'ABUNDÀNCIA - RONADELLES - VENUS LA UNIVERSAL
La Filosofia Montsant

La filosofia de la DO Montsant, i dels cellers que en formen part, es basa per damunt de tot en elaborar vins de qualitat. Per tal d’assolir aquesta fita, s’utilitzen majoritàriament les varietats autòctones, garnatxa i carinyena, amb petites aportacions de varietats foranes com el cabernet, el merlot o el syrah. També hi influeix la tècnica en l’elaboració dels vins, que a Montsant és un cupatge de la llarga tradició vitivinícola de la zona i dels nous coneixements que hi apliquen els enòlegs.
A la DO Montsant s’hi elaboren uns 5 milions d’ampolles l’any, de les quals un 70% s’exporta a l’exterior. La resta, majoritàriament, es queda a Catalunya. És un bon percentatge, tot i que des de la DO s’intenta treballar per augmentar-lo. Una de les vies és reforçar les accions de promoció en el territori català, accions com aquesta “Montsant es planta a Barcelona”.

1 comentari:

  1. No sols es planta, arrela! i de ben segur que si te continuïtat donarà fruits.
    Penso que la D.O. Montsant ha fet bé de proposar una Fira de Vins al costat de la gent i al costat del Mercat de Santa Caterina, l'unió de cellers va fer honor al tots a una, aquesta sensació, aquest sentiment de formar part d'una mateixa força no l'he tingut encara en cap Fira (en tinc un extens currículum) la manera de defensar un territori on la viticultura és la principal i única manera de viure va ser de forma unànime el discurs allí expressat.
    Cal agrair a tothom qui va col·laborar, ajudar i participar en fer d'aquest dissabte una Festa.

    ResponElimina