dijous, 3 de novembre del 2011

El Dia Europeu de l'Enoturisme, al Penedès


Enoturisme Penedès, la ruta enoturísrtica espanyola més visitada, es prepara per a la celebració amb diversos actes del Dia Europeu de l'Enoturisme, del 10 al 13 de novembre. Qui apareix a la fotografia que acompanya aquest post és, d'esquerra a dreta: Josep Bargalló, regidor de Turisme de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia; Dolors Morera, regidora de Subirats; Pere Guilera, vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats; Dolors Rius, regidora de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Francesc Olivella, president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès; Raimon Gusi, regidor de Cultura, Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Joan Tarrada, president de l'Acadèmia Tastavins del Penedès; i Carme Ribes, directora de la Red Europea de Ciudades del Vino "Recevin".

Amb motiu de la celebració d’una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, els dies 10, 11, 12 i 13 de novembre, es durà a terme al llarg del Penedès, un complet calendari d’activitats al voltant del vi en diferents àmbits i organitzat per diferents entitats.
Novament es posen en comú i sota un mateix programa, activitats organitzades al llarg del Penedès, per oferir al visitant les millors opcions per gaudir del turisme i la cultura del vi. Coordinats pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès a través d’enoturismePENEDÈS, en el programa s’inclouen jornades de portes obertes a cellers i caves del Penedès, activitats culturals dels patronats de turisme de Sant Sadurní, Subirats i Vilafranca, esdeveniments organitzats pel VINSEUM, Cine Club Vilafranca o l’Acadèmia Tastavins del Penedès entre d’altres, i compta amb el patrocini de la DO Penedès, l’AVC-UVIPE, l’Institut del Cava i les entitats i Ajuntaments participants. Així doncs una transversabilitat que dóna com a fruit un extens i atractiu programa perquè el Penedès capitalitzi el Dia Europeu de l’Enoturisme a Catalunya.
En aquest programa es poden destacar sis grans blocs:
· Jornada de portes obertes a cellers i caves el diumenge 13 de novembre, on, coordinats per enoturismePENEDÈS, els visitants podran gaudir de visites gratuïtes a vint-i-sis cellers al llarg de tot el Penedès, que obriran les portes de les seves bodegues per mostrar la seva riquesa i tastar els seus vins i caves.
· Activitats especials a cellers i caves que complementaran al llarg del cap de setmana, la jornada de portes obertes del diumenge 13. Maridatges, tastos, cursos, cates verticals, esmorzars i atractives activitats als cellers i a la vinya, per tal de que els visitants puguin gaudir d’experiències molt especials al Penedès.
· MOST Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, primera edició d’un festival de cinema que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya i el vi. Se celebrarà del 10 al 13 de novembre a diferents espais del Penedès (Vilafranca, Sant Sadurní, Subirats, Olèrdola i a cellers i caves de la comarca).
· Visites Culturals al llarg de tot el cap de setmana i gestionades per els diferents patronats de turisme, on els visitants podran gaudir de visites i passejades comentades a la recerca de la història i la cultura del vi i el cava, així com el patrimoni arqueològic del Penedès.
· Restaurants, allotjaments i serveis turístics també han preparat un seguit d’activitats i menús per celebrar la festa de l’enoturisme.
· Altres esdeveniments especials al llarg del Penedès, que durant el cap de setmana també presentaran propostes vinícoles i culturals com la Nit de Vins, amb el concert de La Porta dels Somnis a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca, els espais sonors Vinfonies, a la Capella de Sant Pelegrí del Vinseum, una Enogimcana pel Penedès el diumenge a les 10:00 des de la Rambla Sant Francesc, la FuniFira a Gelida, la Fira d’Artesans a Vilafranca o la Festa del Most de La Ràpita. Els professionals de l’enoturisme també podran participar en una Jornada Professional d’Enoturisme"l’Exit de l’enoturisme a Califòrnia a través de la cooperació dels agents" el dilluns 14 al Vinseum.
Com a novetat, i en col·laboració amb el MOST, es col·locarà un estand informatiu del Dia Europeu de l’Enoturisme a la rambla de Sant Francesc de Vilafranca. El Dia Europeu de l’Enoturisme és una iniciativa promoguda per Recevin, la Xarxa Europea de Ciutats del Vi, i vol promoure i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor per el territori.
Tota la informació la podreu trobar a la web enoturismepenedes.cat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada