dimecres, 16 de novembre de 2011

4.500 participants al Dia Europeu de l'Enoturisme al Penedès


Tot i que a comarques com el Baix Penedès només hi va participar un celler (Avgvstvs), i del Garraf cap, Enoturisme Penedès ha fet una valoració positiva de la celebració del Dia Europeu de l'Enoturisme al Penedès. Afirmen que es van superar les expectatives, amb 4.500 participants:

MÉS DE 4.500 PERSONES PARTICIPEN EN LES DIFERENTS ACTIVITATS DEL DIA EUROPEU DE L'ENOTURISME AL PENEDÈS
 
16/11/2011 –Les activitats programades pel cap de setmana del Dia Europeu de l’Enoturisme al Penedès, celebrat el cap de setmana del 10 al 13 de novembre, tornen a superar les expectatives, tant en nombre d’assistents, com en la qualitat de les propostes.

El passat diumenge 13 de novembre es va dur a terme una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, una data que anualment promociona i dóna a conèixer l’oferta enoturística de les diferents zones productores de vi.

Al Penedès, aquest innovador esdeveniment, que enguany arribava a la seva 3ª edició, ha programat durant tot el cap de setmana més de 50 propostes diferents al voltant del món del vi i el cava tant en la vesant enoturística i cultural com festiva. Entre les activitats, pensades per a poder donar resposta a totes les necessitats, s’hi podien trobar tot tipus de visites a caves i cellers, maridatges, visites culturals, així com la novetat d’esdeveniments innovadors, com el festival MOST Penedès de cinema de vi i cava, o el Vinfonies, una mostra experimental que ha acostat l’art sonor a la cultura del vi, o una nova edició de la Nit de Vins on els joves han pogut gaudir de la música i el vi.

Les propostes dels membres d’enoturismePENEDÈS, entre quals hi havia les visites a caves i cellers, les visites culturals guiades i les propostes dels restauradors, van comptar amb la participació de 1.350 persones, que representen un increment d’un 70% respecte l’edició del 2010. De la resta de propostes, cal destacar els 2.400 participants al MOST o les 800 persones a la Nit de Vins, que es van convertir en les activitats més seguides pels visitants.

Segons el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, entitat que coordinava tots els actes del Dia Europeu de l’Enoturisme, aquestes importants xifres de seguiment denoten per una banda la consolidació en només 3 anys d’aquest esdeveniment, i a la vegada l’interès creixent per l’enoturisme i el món del vi del Penedès.

Aquesta tercera edició del Dia Europeu de l’Enoturisme ha tornat a posar en comú, i sota un mateix programa, activitats coordinades pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, a través d’enoturismePENEDÈS, els patronats de turisme de Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Vilafranca del Penedès, el VINSEUM, i tot amb el patrocini de la DO Penedès i l’AVC grup UVIPE, l’Institut del Cava i la col·laboració d’entitats i ajuntaments. Així doncs una transversabilitat que ha donat com a fruit un extens i atractiu programa, i un seguiment del mateix que tots els organitzadors han qualificat de molt bo i que consolida el Penedès com un territori de referència en l’enoturisme.

El Dia Europeu de l’Enoturisme, és una iniciativa promoguda per RECEVIN (la xarxa europea de ciutats del vi), i vol promocionar i difondre internacionalment el turisme del vi com una activitat de futur i de valor pels territoris. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada