La DO Pla de Bages va aprovar ahir dilluns la incorporació de l'onzè celler emparat per aquesta zona productora d'històrica trajectòria. Es tracta d'un nou celler al municipi de Navàs: Can Serra dels Exibis Viticultors.
UN NOU CELLER S’INCORPORA A LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN PLA DE BAGES
En el transcurs de la reunió del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Pla de Bages celebrada ahir dilluns, es van tractar una sèrie de temes corresponents al seu funcionament. Entre els punts de l’ordre del dia destacava l’aprovació del plec de condicions de la pròpia DOP, adaptats a la normativa actual de la Comunitat Europea i derivats del seu Reglament intern. Punt important va ser l’admissió d’un nou celler que s’incorpora en aquesta DOP. Can Serra dels Exibis Viticultors, un celler familiar que neix amb la intenció d’elaborar uns vins de qualitat i ecològics, derivant més endavant a agricultura biodinàmica, amb un interès especial en les varietats autòctones Sumoll i Mandó, que juntament amb la Picapoll blanca i negra el Consell Regulador, i diferents cellers de la zona estan fent un especial esforç en recuperar. Aquest nou celler, està ubicat en el terme municipal de Navàs i gaudeix d’unes instal·lacions d’última generació. Amb aquest, són ja 11 els cellers inscrits en la nostra DOP Pla de Bages. En el transcurs de la reunió va fer acte de presència el Sr. Valentí Junyent, alcalde de Manresa, acompanyat del Sr. Joan Calmet, regidor de Cultura. Van saludar els presents i els va manifestar el seu desig de conèixer personalment els integrants d’un dels sectors productius, important i actiu de l’economia bagenca. En el canvi d’impressions, es va comentar àmpliament l’aspecte turístic lligat al món de la vitivinicultura, com un dels que s’intentarà impulsar des del seu consistori. El Consell de la DOP li va manifestar la idea en la que s’està treballant, de les rutes enoturístiques, lligades amb el món de la pedra seca, patrimoni arquitectònic de la nostra comarca. També es va parlar d’altres projectes, ja en marxa, en el que es lligarà aspectes turístics ciutadans amb el món del vi, a fi i efecte de donar a conèixer la riquesa, quantitativa i qualitativa dels nostres vins. Tant el Sr. Junyent com el Sr. Calmet, es van posar a disposició del Consell Regulador per unificar criteris i esforços de cara a la promoció turística de Manresa i el Bages des del punt de vista de la tradició i l’actualitat vinícola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada