divendres, 4 de novembre del 2011

Comentaris sobre el Debat de la Verema al Penedès

No hi ha dubte que els meus comentaris en aquest blog sobre el Debat de la Verema al Penedès d'ahir a la nit han generat més debat, reaccions i reflexions. A continuació us n'adjunto tres, mantenint l'anonimat de les comentaristes (són dues propietàries de coneguts cellers i una treballadora del departament de comunicació d'un important celler penedesenc):

  • No hi ha solució, després de 20 anys en el sector la situació segueix sent la mateixa, o pitjor. He arribat a la conclusió de que lo nostre (vull dir la gent del Penedès) és un tema de gens o ADN, no hi entenc prou.

  • Hola Ramon,

d'acord amb tu al 100%

que hem de fer ? doncs menys paralues i més feina, pactar acords de llarga durada que dignifiquin el vi, des de les primeres mans a la terra fins a la botella. Em sembla que aquesta falsa euforia o positivisme que te poseit al Joan, en aquest cas ni funciona ni te cap mena de credibilitat. He dit !!!

  • Bon dia Ramon,

Gràcies per fer-me partícep d'aquest blog, encara que sempre et segueixo.

Aquest cop, molt en la teva línea, que suscric totalment, sense pels a la llengua, destapant les misèries més escandaloses del sector!! 

Fa molts anys que em vaig oposar clarament contra aquesta mena de befa que es la DO Cava i el seu reglament....i també contra aquestes polítiques de preus a la baixa que no fan més que empobrir i desprestigiar el sector.Però no es pot anar pel món eternament en plan Quixot, lluitant contra els "estaments". Ja fa uns 20 anys, que desde la Generalitat s'em va dir "hi han massa interesos creats i no es pot fer res". Es per aixó que ja no em veus a reunions del sector....sembla que juguem a amagar veritats que ens fan molt de mal en tots els aspectes i ens nem aplaudint en públic els uns als altres, sabent que la realitat s'amaga perque ningú no s'atreveix a "ponerle el cascabel al gato"....així no anem enlloc. 

Si no s'arriba a un acord seriòs, entre tots els elaboradors, que de veritat es cumpleixi, veig un futur molt negre pel nostre producte, però els catalans no sabem defensar la nostra terra ni els nostres interessos....potser per massa individualisme? Justament ahir vaig assistir a un debat empresarial multisectorial i s'arrivaba a les mateixes conclusions, amb una diferècia, que quan es parla de cava, es tracta d'un paraigues genèric sota el que hi som tots. Si es moda, cada marca té el seu propi pès, sense DO, o inversions, o tecnología, cada empresa te el seu element diferenciador. Ah però, quan es parla de cava....es només cava! Mala imatge, mala promociò i política "d'anar per casa" ....tots van estar-hi d'acord.....Potser alguns d'ells ja "s'han passat" al champagne francés, que té més prestigi....només ens falta ara que els italians també ens vinguin a passar la má per la cara.... i nosaltres, com sempre, calladets, a veure-les venir....

Necessitem anar tot a la una, pagessos, patronal, institucions i govern en pès. Hasta el Laporta s'atreveix a fer gala de l'esnobisme més descarat, l'Ajuntament brindant amb champagne als temps d'en Maragall, i també ara... quan prestigiarem els nostres productes, creientnos-ho de veritat? Ah, però llavors, hem de fer les coses bé, i aixó vol dir uns esforços que a molts no els hi convenen...

Ja sabies la meva opinió de fa molt de temps, però no es pot fer pública per no fer més mal.... aixó ho hem d'arreglar desde dins del sector i, la veritat, ara per ara, ja no tinc ni idea de cóm para-ho si no és amb una reglamentació sólida i seriosa i unes normes d'el.laboració i actuació claras i aplicables a TOTHOM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada