Fundada el 1984 i ubicada en un antic celler del segle XIX, Heretat Mont-rubí (DO Penedès) aposta per les varietats autòctones en altes vinyes de l'Alt Penedès. Van ser pioners mundials en l'elaboració de vins negres amb la complicada varietat sumoll i aposten per produccions limitades i per l'experimentació i la innovació. Del seu projecte, ple d'il·lusió i passió, destaca un espectacular paller on pengen els seus raïms per a l'elaboració de selectes vins dolços. He pogut veure fa uns dies (la foto que companya aquest post) els raïms de la verema del 2011 de la varietat xarel·lo transformats lentament pel fong Botrytis cinerea en aquest vell paller que val la pena visitar. D'aquest xarel·lo neix el memorable vi Advent. Recentment he tingut oportunitat de visitar aquest celler convidat pel seu conseller delegat, Javier Peris, i pel seu director tècnic, Josep Queralt. Afirmen des d'aquest celler que des de fa més de 25 anys "creem vins exclusius de qualitat amb produccions limitades i innovem en processos de producció, tecnologia i en les varietats de raïm utilitzades". Afegeixen que "apostem sempre per la qualitat, seleccionem les millors parcel·les de la nostra finca de més de 300has. i vetllem per la conservació de la puresa del raïm, potenciant el terroir i defensant les varietats autòctones del Penedès: sumoll, xarel·lo, parellada, garnatxa i samsó". La visita i el tast dels vins d'Heretat Mont-rubí m'han aportat confiança en un millor futur per a la DO Penedès i la certesa que l'aposta per la varietat sumoll (que alguns elaboradors han donat per perduda després d'algunes vinificacions) no és una quimera. Les bones anyades ben envellides del sumoll d'Heretat Mont-rubí, com la superba del 2001, demostren de forma fefaent que amb llargues criances en ampolla s'aconsegueixen brillants resultats. No obstant això, elaborar sumoll no és una tasca gens fàcil. Segurament queda molt de camí a recórrer per tal de situar el veritable llistó de qualitat i excel·lència d'aquesta punyetera varietat autòctona.
diumenge, 20 de novembre del 2011
Heretat Mont-rubí, la xarel·lo, la sumoll i la passió
Fundada el 1984 i ubicada en un antic celler del segle XIX, Heretat Mont-rubí (DO Penedès) aposta per les varietats autòctones en altes vinyes de l'Alt Penedès. Van ser pioners mundials en l'elaboració de vins negres amb la complicada varietat sumoll i aposten per produccions limitades i per l'experimentació i la innovació. Del seu projecte, ple d'il·lusió i passió, destaca un espectacular paller on pengen els seus raïms per a l'elaboració de selectes vins dolços. He pogut veure fa uns dies (la foto que companya aquest post) els raïms de la verema del 2011 de la varietat xarel·lo transformats lentament pel fong Botrytis cinerea en aquest vell paller que val la pena visitar. D'aquest xarel·lo neix el memorable vi Advent. Recentment he tingut oportunitat de visitar aquest celler convidat pel seu conseller delegat, Javier Peris, i pel seu director tècnic, Josep Queralt. Afirmen des d'aquest celler que des de fa més de 25 anys "creem vins exclusius de qualitat amb produccions limitades i innovem en processos de producció, tecnologia i en les varietats de raïm utilitzades". Afegeixen que "apostem sempre per la qualitat, seleccionem les millors parcel·les de la nostra finca de més de 300has. i vetllem per la conservació de la puresa del raïm, potenciant el terroir i defensant les varietats autòctones del Penedès: sumoll, xarel·lo, parellada, garnatxa i samsó". La visita i el tast dels vins d'Heretat Mont-rubí m'han aportat confiança en un millor futur per a la DO Penedès i la certesa que l'aposta per la varietat sumoll (que alguns elaboradors han donat per perduda després d'algunes vinificacions) no és una quimera. Les bones anyades ben envellides del sumoll d'Heretat Mont-rubí, com la superba del 2001, demostren de forma fefaent que amb llargues criances en ampolla s'aconsegueixen brillants resultats. No obstant això, elaborar sumoll no és una tasca gens fàcil. Segurament queda molt de camí a recórrer per tal de situar el veritable llistó de qualitat i excel·lència d'aquesta punyetera varietat autòctona.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada