FINCA VILADELLOPS XAREL·LO 2009
Finca Viladellops
Finca de procedència: Viladellops
DO: Penedès (Massís del Garraf)
Varietats i verema: 100% xarel.lo (Collit a partir del 24 de setembre)
Superfície: 2 Ha.
Rendimient per hectàrea: 2 .000 Kgs (Només es selecciona el millor raïm)
ELABORACIÓ:
Temps de maceració: 18 hores en premsa a 2º
Temps de fermentació: 2-3 setmanes
Tipus de fermentació: En bóta (100%) + malolàctica
Temperatura de fermentació: 16ºC
Criança: Elaborat en bótes de 400 litres de roure nou francès. S'envelleix durant 8 mesos, en contacte amb les seves mares.
Data d'embotellat: 9 de juliol 2009
Temps d’envelliment a l’ampolla: 6 mesos
DADES TÈCNIQUES:
Grau alcohòlic: 13,2%
pH: 3,29
Acidesa total: 5,5 g/L (tartàric)
Ben conservat millorarà els propers: 3-4 anys
Formats disponibles: 75 cl. i magnum.
Producció: 4.500 ampolles de 75 cl. i 100 magnum
P.V.P. aproximat: 19 €
Nota de tast: Color daurat brillant. En nas és floral i mantegós amb una marcada presència d'elements minerals, realçats per la permanència del vi amb les seves mares durant la criança. El paladar és ple i complex, però manté la frescor i l'equilibri gràcies a una correcta acidesa.
Gastronomia: Ideal per acompanyar mariscos i crustacis, així com les millors receptes de peix i les aus.
Temperatura de servei: Servir a 10-12º C.
Comentari personal: És una de les grans icones dels vins del Massís del Garraf. Sense fer massa soroll, de mica en mica, ha anat guanyant pes. Destaca com a particularitat el xarel·lo vermell. És un vi capaç d’emocionar. Cal anar gaudint-lo, descobrint-lo, durant força estona a la copa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada