ASPRIU 2009
Pardas
Finca de procedència: Vinya "La Lola". És una vinya de 1.2 H. de xarel·lo d’exposició sud situada al Serral del Titet, a la finca Can Comas. Està composada de tres parcel·les diferenciades amb diferents edats i porta-empelts (41-B, Rupestris de Lot i 161-49). Els marges i el torrent que per dos cantons l’envolten determinen una única unitat vitícola, un micro-clima singular. El xarel·lo vol argila i calç i aquí en disposa en diferents proporcions i quantitats. El petro-càlcic, roca-mare d’on prové el sòl es troba a diferents profunditats. Aquest sòl, pobre en matèria orgànica, i amb poca retenció d’aigua, fa que els ceps pateixin a l’estiu. El no conreu ens confereix un terrer ben estructurat i una comunió desitjada entre cultiu i natura.
DO: Penedès (vinificat i criat a Torrelavit)
Varietats i verema: 100% xarel·lo (Collit el 12 de setembre de 2009)
Superfície: 1,2 Ha.
Rendimient per hectàrea: 2.800 kgs.
ELABORACIÓ:
Temps de maceració: 12 hores
Temps de fermentació: 45 dies
Tipus de fermentació: En ciment i bóta
Temperatura de fermentació: 21º C
Criança:
66% fermentant i envellint en dipòsit de ciment durant 6 mesos.
33% fermentant i envellint en les seves mares en bótes noves de 300 litres durant 5 mesos.
Data d'embotellat: 2 de juliol 2010
Temps d’envelliment a l’ampolla: 6 mesos
DADES TÈCNIQUES:
Grau alcohòlic: 13,50%
Acidesa total:4,55 g/L ( sulfúric)
Ph: 3.10
Ben conservat millorarà els propers: 6 anys
Formats disponibles: 750 ml.
Producció: 1.300 ampolles de 75 cl.
P.V.P. aproximat: 35 €
Nota de tast: Nas fi, estricte, mineral, cítric i floral. S’obre tímidament. En boca xarel·leja: ample, expansiu, molta fruita i acidesa que funciona com una columna vertebral. Tira el vi fins al final. Retro destacable: llarg i fresc.
Gastronomia: Sushi, sashimi, porc, foies, carn d’olla I formatges secs.
Temperatura de servei: Servir a 10-12º C.
Comentari personal: És fruit d’una molt bona feina tant a la vinya, que és el seu indubtable puntal, com al celler. És intens, voluminós, gran. És un vi escàs per a gaudir-ne àmpliament que no oblida l’acidesa i la frescura tot i la seva innegable corpulència. És fantàstic, amb untuositat i elegància molt ben equilibrada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada